banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Telabyad’dan kaçışlar devam ediyor



Suriye’deki savaş mazlum halkı mağdur etmeye devam ediyor. PYD ve Burkan El Fırat grubu güçleri, Resulayn ve Kobani tarafından İŞID’in kontrolündeki Telabyad’a yönelik saldırılarını devam ettiriyor.

PYD güçleri tanklar ve ağır silahlarla Telabyad’ın doğusundaki Sülük köyüne saldırdı. Köyün bugün PYD güçlerinin eline geçtiği İŞID’in köyün etrafını bombalarla tuzaklayıp geri çekildiği iddia edildi. Sülük bölgesinin PYD’nin eline geçmesinin ardından halk, Telabyad’a doğru yola çıktı.

Telabyad’ın Rakka ile bağlantısı kesildi

Telabyad’ın batı bölgesinde ise PYD güçlerinin Sekuriye (Tatlıca) köyüne ulaştığı belirtildi. Telabyad’ın giriş-çıkış yapıldığı tek yol olan Rakka kentine giden güzergâhtaki yolları bombaladığı, IŞİD’in Rakka ile irtibatının kesildiği ve Telabyad’ın muhasara altına alındığı kısa bir süre sonra düşme durumunun olduğu belirtildi.

PYD güçlerinin giderek hem doğudan hem batıdan yaklaşık 5 kilometre kente yaklaşması ve aynı zamanda koalisyon uçaklarının kenti bombalama ihtimaline karşılık Telabyad’a sığınan halktan binlerce kişi, çoluk-çocuklarını alarak sırtlarında çuvallarla Akçakale sınırında bulunan Toprak Mahsulleri Ofisine yakın alana toplandı. Buradan tahliye edilmeyi bekleyen binlerce kişi gece yarısına kadar bekledi.

IŞİD bir ara sınırdan içeri alınmayan Suriyelileri geri çevirmek sınıra gelerek halkı kente dönmeye ikna etmeye çalıştı. IŞİD’in ısrarı üzerine kente dönen halkın bir kısmı koalisyon uçaklarının kentin üzerinde görünmesinin ardından bir daha sınıra döndü.

Sınırda yoğun güvenlik önlemleri alındı halk tedirgin

Türkiye tarafında yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Sınır bölgesine halk yaklaştırılmazken bazı sokak başları şeritlerle kapatıldığı görüldü. Sınıra yakın binaların üzerine çıkan Akçakale halkı, sınıra yığılan Suriyelileri izledi.

Söz konusu alanda gece yarısına kadar bekleyen Suriyelilerin bir kısmı geri dönerken bir kısmı da alanda beklediği görüldü. Alana gelen araçların ışıkları karanlıkta yanıp sönmesi dikkat çekti. Gece yarısına kadar sınırda bekleyen bazı Akçakaleliler, Suriye tarafını izlerken sınırda bekleyen bazı Suriyeliler ise karşı tarafta bekleyen ailelerinin sınırdan içeriye alınmasını beklediği görüldü. (Osman Gülebak-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.