banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Tekel işçileri Danıştay kararına sevindi

Türk-İş'in önünde 77 gündür eylem yapan TEKEL işçileri, Danıştay'ın verdiği kararı büyük coşkuyla karşıladı.
Kararın ardından Tek Gıda İş Genel Başkanı Mustafa Türker ve sendika yöneticileri, işçilerin Türk-İş'in bulunduğu sokakta kurdukları çadırları tek tek dolaşarak sevinçlerin paylaştı. İşçiler kararı 'Kavga bitmedi daha yeni başlıyor', ' 4-C'ye imza atmayacağız' şeklinde sloganlar atıp halay çekerek kutladı.

Kararın ardından Türk-İş Genel Merkezi'nin önünde bir konuşma yapan KESK Genel Başkanı Sami Evren, işçilerin haklılığına hukukun bugün nokta koyduğunu söyledi. Bakanlar Kurulu'na seslenen Evren 4-C'nin
kaldırılmasını istedi. Evren Tekel işçilerine, "Henüz kazanmadık. Henüz mücadelemiz bitmedi. Mücadele yeni başlıyor" diye seslendi.
İşçiler ise karardan dolayı büyük memnuniyet duydukların ve Danıştay'ın verdiği kararın mücadelelerinde ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. İşçiler, mücadeleye devam edecekleri mesajı verdi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.