banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik'e saldırı

 Dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik, Milletvekili Seydi Eyüpoğlu ile konuştuğu sırada yumruklu saldırıya uğradı.

 

Dün akşam saatlerinde Mardin’den Şanlıurfa’ya gelen Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) il binasının avlusunda saldırıya uğradı.

 

Olay anını yaşayan bir DEDAŞ yetkilisine göre, Genel Müdür Haşim Keklik Mardin’den saat 17.00’ye doğru Akçakale yolundaki DEDAŞ binasına gelerek İl Müdürü Aziz Gündüz ve diğer yetkililerle görüştü. Görüşme sonrasında kurumdan ayrılmak üzereyken AK Parti milletvekili adayı Mehmet Akyürek’in DEDAŞ’a gelmekte olduğu haber verildi. Bunun üzerine Genel Müdür Keklik, Akyürek’in gelmesini bekledi. Beraberinde bir gurupla gelen Milletvekili adayı Akyürek, Genel Müdür’den Viranşehir bölgesi için 300 adet trafo tahsis edilmesini istedi. Genel Müdür Keklik’in “Mevcut hatlar kaldırmıyor, bunları nereye bağlayacaksınız, mümkün değil” dediği öğrenildi.

Daha sonra İl müdürü ve Genel Müdür’ün milletvekili tarafından telefonla arandığı, telefon görüşmesinin bahçedeki gurubun uzağında gerçekleştiği belirtildi.

Kısa bir süre sonra milletvekili Eyüpoğlu’nun DEDAŞ’a geldiği, önce İl Müdürü Gündüz sonra da Genel Müdür Keklik’le tartışmaya başladığı belirtildi. Viranşehir bölgesindeki çiftçilerin geçtiğimiz yıl enerji kesintileri yüzünden düzenli sulama yapamadıklarını, büyük zararlara uğradıklarını söyleyen Eyüpoğlu “800 çiftçi Tedaş yüzünden büyük zarar etti” dedi. Bu arada milletvekili ile konuşan Genel Müdür Keklik’in başına arkasından bir kişinin yumrukla vurması sonucu arbade çıktı.

Genel Müdürü, güvenlik görevlileriyle beraber makam şoförü arbadenin içinden çıkardı.

Bir süre Eyübiye Polis Karakolunda kalan Genel Müdür Keklik’in şikayetçi olduğu, şikayet üzerine Cumhuriyet Savcılığının soruşturma açtığı öğrenildi.

Olayı haber alan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Şanlıurfa’yı aradığı, yetkililerden olayın soruşturulması ve sorumluları hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını istediği belirtildi.

Tedaş Genel Müdürü Haşim Keklik’in, olayın yaşandığı gece 01.30’da Şanlıurfa’dan ayrıldığı bildirildi.

Olayla ilgili resmi makamlar sessizliğini korurken, MHP ve BDP adayları AK Parti’yi hedef alan açıklamalar yaptı.

Halen DEDAŞ İl Müdürü olarak görev yapan Aziz Gündüz de iki yıl önce evinin önünde saldırıya uğramıştı. Gündüz, bir gurubun sopalı saldırısı sonucu ağır şekilde darp edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.