banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

'Tecavüze uğrayan kadınlar da suçlu'

Eski program sunucusu Nick Ross, kitabında tecavüze uğrayanların da suçlu olduğunu ve aile içi şiddetin abartıldığını yazdı. Ross’un yorumları Twitter ve birçok platformda başta kadın grupları olmak üzere büyük tepki topladı.

İngiltere’de yayınlanan ‘Crimewatch’ serisinin eski sunucusu Nick Ross, ‘Crime’ (Suç) adını verdiği kitabında yazdığı yorumlarla eleştirilerin hedefi oldu.

Ross, tecavüze uğrayan kadınlar eğer sarhoş veya kışkırtıcı bir şekilde giyindiyse suçlu olduklarını ve kadına yönelik şiddetin abartıldığını yazdı. Ross, aile içi şiddetten erkeklerin de etkilendiğini ve birçok kadının suçlu olduğunu bildiği için ihbarda bulunmadığını belirtti.

İngiltere’de ‘Kadına Yönelik Şiddete Son’ kampanyasının destekçilerinden Sarah Green, “Ross kadın düşmanı fikirler üreterek ‘kışkırtıcı kıyafet’ önyargısına takılmış. Gerçekte neler olduğunu tamamen yanlış yorumlamış” dedi.

The Independent gazetesinin haberine göre, Ross Twitter’da da tepki topladı. 65 yaşındaki sunucu, kitabının dikkatle yürüttüğü araştırmalara ve gerçek olaylara dayandığını söylererek yazdıklarını savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.