banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

TCDD Heyeti Şanlıurfa'da



Devlet Demiryolları İşletme Genel Müdürlüğü Araştırma ve Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı GAP Eylem Planı’ndan yer alan projelerinin yerinde incelenmesi ve çalışmaların hızlandırılması amacıyla Genel Müd. Yrd. İsa Apaydın Başkanlığı’nda bir heyetle Şanlıurfa’daydı.

Heyet, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan Başkanlığı’nda valilik toplantı salonunda Şanlıurfa’nın diğer illerle olan ulaşımına ve lojistik hizmetlerine büyük katkı sağlayacak demiryolu bağlantısıyla ilgili bir toplantı gerçekleştirdi.Toplantıya Vali Okutan’ın yanı sıra  Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ŞUTSO başkanı Eyüp Sabri Ertekin, TCDD uzmanları ve ilgili kurum yetkilileri katıldı. Toplantıda, TCDD tarafından planlanan ve alternatif güzergahlarında belirlendiği demiryolu bağlantısının şehrin geleceği için daha verimli olarak nasıl planlanması gerektiği hususunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Vali Okutan, planlanmakta olan demiryolu projesinin şehrin büyümesine, sanayinin bu projeden maksimum yararlanmasına binaen en verimli yola hep birlikte karar vermek için bu toplantının gerçekleştirildiğini ifade ederek, “TCDD ile bağlantımız ve fikir alışverişimiz devam edecek hem belediyemiz hem de ilgili diğer kurumlarımızın fikirlerini karşılıklı değerlendiriyoruz. Şimdi mevcut belirlenen alternatif güzergâhları tartışıyoruz. Bu toplantıda biz de şehrimizde bu konularda uzman personelimizle bir heyet oluşturduk ve bu çalışmaya katkı sunmaları amacıyla TCDD ile birlikte çalışacaklar.” dedi.

Heyet incelemelerinin ardından Şanlıurfa’dan ayrılacak.


www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.