banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Tatvan köylerindeki kömür dağıtımı tamamlandı

Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan kömür yardımlarının köylerdeki dağıtımı tamamlandı, ilçe merkezindeki dağıtımlar ise devam ediyor.

İlçeye bağlı 57 köy ve bu köylere bağlı mezralardaki kömür dağıtımları tamamlanırken, ilçe merkezinde ise dağıtım yapılacak 22 mahalleden 13’ünün dağıtımı tamamlandı. Geriye kalan 9 mahallenin kömür dağıtımları ise sürüyor.
Kömür dağıtımları ile ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ihtiyaç sahibi ailelere bu yıl aile başı 1 buçuk ton kömür yardımı yapıldığını söyledi.

Kömür yardımı dağıtımının devam ettiğini kaydeden Erkan, şöyle konuştu: “Kömür dağıtımlarımız şimdiye kadar sorunsuz şekilde devam etti. Bu kapsamda ilk etapta aciliyet durumuna göre dağıtım başlattığımız 57 köyümüz ve bağlı mezralardaki dağıtımlar sorunsuz şekilde tamamlandı. Köy ve mezraların toplamında 2 bin 566 aileye toplam 2 bin 849 ton kömür dağıtıldı. İlçe Merkezinde ise şimdiye kadar Yeşilmezre, Çağlayan, Fuar, Karataş, Tuğ, Pınarbaşı, Yenimahalle, Hidayet, Aydınlar, Sosyal, Saray, Sahil ve İşletme mahallelerinde bin 850 aileye 2 bin 776 ton kömür dağıtımı yapıldı.”

Erkan, geriye kalan 9 mahalleye nakliye ve hava şartlarından kaynaklı sıkıntılar oluşmaması durumunda dağıtımları en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.