banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Flaş Gelişme! Hangi Taşerona Kadro verileceği açıklandı

 Taşeron işçileri kamuya kadroya alınmasında sona yaklaşılıyor. konuyla ilgili olarak açıklama yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal süreci açıkladı. Ağbal, "Bakanlar Kurulu önerileri kabul ederse yasa taslağını Meclis'e sevk edeceğiz" dedi. Naci Ağbal, daha önce açıkladığı 150- 200 Bin sayısının bağlayıcılığı olmadığını söyleyerek; sayıda sınırlama olmayacağının da altını çizdi.

Son aşamada işverenlerin de fikrine başvuracaklarını açıklayan Ağbal, “Bir kişi asıl işte çalışıyorsa ihalesi yapılan ihalenin konusu asıl işi oluşturuyorsa biz bu kişinin kamuya geçişi için yasal düzenleme yapacağız" şeklinde konuştu.

Asgeri ücrette vergi kesintisi

Ekonomi muhabirleri ile biraraya gelen Ağbal'ın gündeminde asgari ücrette oluşacak vergi kesintisi de vardı.

Naci Ağbal, “Çözümü farklı yöntemlerle yapabilirim. Ama o meseleyi çözeceğim diye bütün vergi sistemini ilgilendiren bir tarife değişikliği yaparsam o doğru olmaz.” dedi.
"Vergi affı yok"
Vergi affı konusuna da değinen Ağbal, "Vergi affı yok" diyerek, yeni bir yapılandırmanın da söz konusu olmadığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.