banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

TAŞERON İŞÇİLERE SENDİKAL HAKLAR

Kamu Şirket Personelleri Derneği KAŞİP Genel Başkanı Hakan AYDIN, Başkan Yard. Ahmet KALKAN ve üyeleri Şahin GÜMÜŞÇÜ ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının hazırlamış olduğu toplantıda Çalışma Bakanı Sayın Faruk ÇELİK ile görüşme yaptıklarını görüşmede Bakan Çelik'in Kamu Şirket Personelleri Sandikal haklarını yapılandırdıklarını söyledi.

Kamu Şirket Personelleri derneği adına açıklama yapan dernek başkanı N.Hakan AYDIN; " Hastanelerde ve diğer Kurumlarda çalışan taşeron işçisinin yaşadığı sıkıntılarımızı çözüm yollarını ve bakanlıkça yapılan çalışmaların içeriğinde nelerin olduğunu biz kamu şirket personellerinin de bu çalışmaların içerisinde olması gerektiğini özellikle maaşların arttırılması ve zamanında ödenmesi, kıdem tazminatı, sendikal haklar, yıllık izinler, iş güvencesi, kurum içerisinde statü verilmesi ve sosyal haklar konusunda çözüm bulunmasını ve somut adımların atılmasını talep ederek sorunların 2012 yılına kadar ivedilikle çözüme kavuşturulmasını istedikleri, Bakan Sayın Faruk Çelik ise bizlere 'Maaşların yapılandırılması, ek mesai ücretlerin verilmesi, kıdem tazminatlarınız,yıllık izinleriniz, iş güvenceniz ve en önemlisi sendikal haklarınızın verilmesi, örgütlenme özgürlüğü bulunmaktadır. Türkiye`deki bütün taşeron işçi kardeşlerimize önerim ivvedilikle örgütlenmenizdir.' " dediğini aktardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.