banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Tarsus'taki bölgesel cezaevi 2016'da tamamlanacak

TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Tarsus’ta yapımı devam eden 10 bin kişi kapasiteli bölgesel cezaevi inşaatında incelemede bulundu. Alifakı Mahallesi’nde yapımı devam eden bölgesel, kampus sistemli cezaevi inşaatının yapımını üstlenen firma yetkililerini ziyaret eden Uzun, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yüklenici firma yetkilisi proje müdürü Velihan Zor, 450 bin metrekare arazi üzerinde yaklaşık 150 bin metrekare alan içerisinde yapılan cezaevi inşaatında günlük ortalama 550 kişinin çalıştığını vurguladı. Zor, cezaevinin bittiğinde Adana ve Mersin'e de hitap edebilecek bölgesel nitelikli bir cezaevi olacağını belirtti. Projenin yaklaşık 110 milyon 880 bin TL’ye mal olacağını ifade eden Zor, Eylül 2016 tarihinde de cezaevinin bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Milletvekili Uzun, kampus sistemli cezaevinin bittiğinde  10 bin kişilik olacağını ve 2 bin 500 personelin çalışacağını belirtti.

Yeni cezaevinin içinde bulunan bölümler hakkında da bilgi veren Uzun, “İçinde bir adet modern kadın ceza infaz kurumu, bir adet çocuk cezaevi, bir adet tarım ceza infaz kurumu, 3 adet T tipi ceza infaz kurumu, idari ve sosyal tesisleri, tarım cezaevi iş yurdu müdürlüğü, kadın cezaevi için kreş, çarşı binası, sağlık ocağı, jandarma binası, T tipi ziyaretçi binası, çok amaçlı salon, hizmet binaları yapılacak.”dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.