banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Tarsus'ta yaban hayvanları doğaya bırakıldı

MERSİN - Orman ve Su İşleri Bakanlı Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ekipleri ve doğasever vatandaşlar tarafından bulunan, yaralı, sakat ve hasta yaban hayvanları uzman veterinerler tarafından yapılan tedavilerinin ardından doğa geri bırakıldı.

Doğa salınan yaban hayvanlarının izlenebilirliğinin sağlanması için halkalama çalışması yaptıklarını belirten Veteriner Hekim Türkan Gümüşay, “Tedavisi tamamlanan yaban hayvanlarımızdan 15  adet kızıl şahin, 2 adet kınalı keklik,  10 adet kaya güvercini ve 5 adet leylek doğal yaşam alanlarına bırakılmaya hazırdır. Ancak leylek göç hayvanı olduğundan göç zamanı takip edilerek, uygun zamanda sonradan bırakılacaktır.  Ayrıca av ve avcı ilişkisi göz önünde bulundurularak şahin, keklik ve kaya güvercinleri aynı bölgeye eş zamanlı bırakılmaları uygun olmayacağından burada sadece  15 adet şahini bırakıp, güvercin ve keklikleri ise farklı bölgelerde doğa salıvereceğiz” dedi.

Tedavileri tamamlanan yaban hayvanları DSİ’ye ait ormanlık alanda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Boro ve Ali Bağrık ile doğa koruma üyelerinin katılımıyla doğaya salıverildi.

Yine  2013 yılından şu ana kadar,  30 adet kızıl şahin, 1 adet orman kartalı, 20 adet kaya güvercini, 2 adet kınalı keklik, 17 adet leylek, 1 adet atmaca, 2 adet martı, 2 adet oklu kirpi, 3 adet yılan, 1 adet küçük balaban kuşu, 2 adet balıkçıl, 1 adet pelikan, 2 adet flamingo, olmak üzere çok sayıda hayvanın hayvanat bahçesi veteriner hekimlerince yapılan tedavilerinin ardından doğaya geri bırakıldığı belirtildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
MersinTarsus
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.