banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Suruç İstanbul

Tarsus'ta öğrenci velilerinden tepki

Tarsus Fahrettinpaşa İlk ve Orta Okulu’nun PKK’liler tarafından yakılmasından sonra öğrencileri 75. Yıl Kocatepe Orta Okuluna sevk edildi. Fakat bu okulda eğitim gören öğrencilerin velileri alınan bu karara tepki gösterdi.

75. Yıl Kocatepe Orta Okulu’nun önünde toplanan veliler, Fahrettinpaşa Okulu’ndan gelen öğrencileri istemediklerini söylediler. Veliler, Kaymakam Bekir Atmaca ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile görüşüp durumu kabul etmeyeceklerini belirttiler.

Daha sonra okula ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir ile birlikte gelen Kaymakam Bekir Atmaca, velilere bu uygulamayı geçici olarak hayata geçirmek zorunda olduklarını anlatarak velileri ikna etmeye çalıştı.

Veliler ile görüştükten sonra konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Bekir Atmaca, şunları ifade etti: “Bildiğiniz gibi geçen hafta Fahrettinpaşa Mahallesi’nde meydana gelen olaylarda okulumuz maalesef yakıldı. Şu an eğitim ve öğretim görülecek durumda değil. Ama biz Devlet olarak bir an önce okulumuzla ilgili ne yapılması gerekiyorsa, gerekli tadilatı yapıp bir an önce eğitim ve öğretime hazırlamak istiyoruz. Amacımız ikinci dönem başlamadan bu okulu eğitim ve öğretime hazır hale getirmektir. Bununla beraber bu okulumuzda bin 200 civarında öğrencimiz var. İlkokul ve ortaokul olmak üzere ilçe Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız toplantıda, bu çocuklarımızı yönlendirebileceğimiz alternatif üzerinde çalıştık. İlkokulda öğrenim gören öğrencilerimizi Kavaklı Mahallemizdeki Yunus Emre İlköğretim okuluna, ortaokul kısmını da 75.Yıl Kocatepe Ortaokuluna yönlendirme şeklinde karar aldık.”

75.Yıl Kocatepe Ortaokulu öğrenci velilerinin endişeleri olduğunu ve bunu gidermeye çalıştıklarını belirten Atmaca, “Ancak bu okulumuzun öğrenci velileri bu kararımızla ilgili çeşitli endişeler taşıyarak Kaymakamlığımıza müracaatta bulundular. Biz bugün öğrenci velilerimizler bir toplantı yaptık. Bunun geçici bir durum olduğunu, olağanüstü bir durum olduğu için yapmamız gerektiğini anlattık. Okulu yakanların öğrenci olmadığını kendilerine anlattık. Meydana gelen olaylar nedeniyle sanki bütün öğrenciler suçluymuş gibi bir intiba oluşmuştu, bununla ilgili olarak biz her türlü tedbiri alacağımızı ve endişelerinin yersiz olduğunu ifade ettik.” dedi.  (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.