banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Tarsus'ta Kur'an İlimleri Merkezi açılacak

Tarsus’ta orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin üst düzey standartlarda barınabileceği Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu ve Kur’ani İlimler Merkezi açmak istediklerini belirten İlçe Müftüsü Hayri Erenay, bu konuda çalışmalarının yoğunlaştıklarını söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, Tarsus Ticaret Borsası Sarayı olarak faaliyet gösteren 7 katlı binanın satın alarak, ilçede 350 – 400 kişilik orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin üst düzey standartlarda barınabileceği Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu ve Kur’ani İlimler Merkezi olarak ilçeye kazandırdıklarını belirtti.

Müftü Erenay şunları kaydetti: “7 katlı Tarsus Ticaret Borsa Sarayı Türkiye Diyanet Vakfı  Kız Öğrenci Yurdu ve Kur’ani İlimleri Merkezi olarak yeniden düzenlenmek üzere satın alınmıştır. Türkiye borsasında yaklaşık 6 milyon lira olan bina değerinin Tarsus Borsa Sarayı yöneticilerinin de katkısı ile bir buçuk milyon liraya alınarak anlaşılmış ve karşılıklı imzalar atılmıştır. Bundan sonraki aşamada binamızın iç düzenlemesini,  vakfımız ve hayırsever vatandaşlarımızın öncülüğünde öğrenci yurdu olarak düzenleyerek ikişer ve dörder kişilik odalar şeklinde modern ve son sisteme göre donatmayı hedeflemekteyiz. Yurdumuz 2016-2017 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilecektir. Kısmet olursa bu konuda basınımızdan, tüm hayırsever vatandaşlarımızdan ve Tarsus kamuoyundan destek bekliyoruz. Tarsus Müftülüğü olarak tüm gücümüzle seferber olmuş durumdayız.” diye konuştu.

Binanın devir-teslim işlemlerinin gerçekleştirildiği görüşmede Müftü Hayri Erenay ile Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya el sıkıştı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.