banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Tarsus'ta engelli çocuktan 27 aydır haber alınamıyor

Tarsus Yeşilevler Mahallesi’nden 27 ay önce ortadan kaybolan 17 yaşındaki zihinsel engelli Yakup Barut, tüm aramalara rağmen bir türlü bulunamıyor.

Tarsus ve Mersin’i adeta karış karış arayan aile, yapılan aramaların sonuçsuz kalması ve 27 ay geçmesine rağmen kayıp engelli gençten herhangi bir iz bulunamaması üzerine yetkililere ve duyarlı vatandaşlara seslenerek kayıp çocuklarının bulunması için yardım talebinde bulundu.

27 aydır her yeri karış karış aradığını belirten baba Yavuz Barut, engelli çocuğundan her hangi bir ize rastlamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

“Her günümüz acı içinde geçiyor”

Baba Barut, “27 aydır zihinsel engelli kalp rahatsızı çocuğum kayıp. Halimiz çok kötü, hasta ve engelli çocuğumuzun bir an önce bulunmasını istiyoruz. Kendisi zihinsel engelli, 3 haftada bir iğnesi var. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Çok zor durumdayız, devlet büyüklerimizden, Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyoruz. Mersin Valimizden, emniyet ve jandarma yetkililerinden bize yardımcı olmalarını istiyoruz.  Yakup’um kendisi saf, zihinsel engelli garip bir kuş gibidir. Bu çocuğun halini düşünerek her günümüz acı içinde geçiyor. Gören bilen duyan varsa Allah rızası için bize yardım edin.  Allah kimsenin başına vermesin. Çocuğumun Erdemli, Silifke ve Mut’ta dilendirildiği yönünde bilgiler aldık ancak tüm çabalarımıza rağmen ulaşamadık. Çocuğumu kim dilendiriyorsa Mersin dışına da götürmüş olabilir. Bu çocuğu gören duyan kim varsa Allah rızası için ya bize ya da emniyet güçlerini bildirsinler. Allah rızası için bize yardımcı olun.” diyerek çağrıda bulundu.

Anne Barut: “Çocuğum hasta ve çaresizdir”

Ellinde kayıp oğlu Yakup Barut’un resmi ile her gün ağladığını belirten gözü yaşlı anne Gönül Barut, “ Oğlum 27 aydır kayıp, hiçbir ize rastlayamadık. Her sabah umutla belki çocuğum gelir diye kalkıyorum. Allah korkusu yok mu, çocuğumu götürenlerde. Çocuğumu geri getirsinler.  Hepimizin psikolojisi bozulmuş durumda.  Her gün acı içindeyim. inşallah çocuğumu geri getirirler. Onlardan şikâyetçi olmayacağım. Yeter ki çocuğumu geri getirsinler.  Çocuğum kendini ifade edemiyor, düzgün konuşamıyor. Kalp rahatsızlığı var, sürekli ilaç kullanmak zorundadır. Çocuğum hastadır, çaresizdir. Çocuğu gören varsa, duyan bilen varsa Allah rızası için bize bildirsinler.” ifadelerini kullandı.

Yakup Barut, Tarsus’un Yeşilevler Mahallesinde 27 ay önce Ağustos ayının son gününde bisikleti ile dolaşmaya çıktıktan sonra bir daha eve dönmemişti. Yapılan tüm aramalara rağmen engelli çocuktan herhangi bir ize rastlanamamıştı.  (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.