banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odasına bağlı 27 Şube ve 40 il temsilcisinin katılımıyla gerçekleşecek 44. Dönem II. Danışma Kurulu, 10-11 Ekim 2015 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek.

Türkiye tarımının geleceği ve Ziraat Mühendisleri’nin sorunlarının masaya yatırılacağı TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Danışma Kurulu toplantısı hakkında açıklama yapan ZMO Adana Şube Başkanı Semih Karademir,  giderek artan ülke nüfusunu besleyebilmesi için tarımsal üretimin mutlaka arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

“Üç buçuk milyon hektar tarım alanı kaybedildi”

Son 10 yılda toplam tarım alanının 27 milyon hektardan, 23 buçuk milyon hektara indiğini söyleyen Karademir, “3 buçuk milyon hektar tarım alanı kaybedilmiştir. Hal böyleyken tarım arazilerinin lüks otel inşaatları için tahsis edilmesine, bedava yem kaynağı meraların amacı dışında kullanılarak beton yığınlarına çevrilmesine ve kentlerimizin nefes almasını sağlayan yeşil alanların her geçen gün küçültülerek yok edilmesine asla izin verilmemelidir.” diye konuştu.   

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.