banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Tarihi minare çatışmaların hedefi oldu

Yaşanan çatışmaların büyük oranda etkili olduğu merkez Sur ilçesinde, polis ile PKK’nin şiddetli çatışmaların hedefi olan Şeyh Mutahhar Camisine ait tarihi 'dört ayaklı minare' kurşunların isabet etmesi sonucu hasar gördü.

Silah seslerinin eksik olmadığı ilçenin birçok mahallesinde hendek kazılarak, barikatlar kurulması ile meydana gelen çatışmaların şiddeti her geçen gün artıyor.

Tarihi yapının iki ayağına onlarca kurşunun isabet etmesi sonucu kırılan parçaların yere düştüğünü gören Diyarbakır halkı, mukaddesata saldırının kabul edilemez olduğunu söylediler.

Dün gece saatlerinde polis ve PKK'liler arasında yaşanan çatışmalardan dolayı tarihi dört ayaklı minare hasar görürken, ilçe halkı yaşanan duruma tepki gösterdi.

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, tarihi minareye kurşunların isabet etmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "Dün gece saatlerinde burada şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda minareye kurşun isabet etti.  Bu çatışmalarla tarihimiz yok oluyor. Daha öncede Kurşunlu Cami ve diğer camilerimiz çatışmaların hedefi olmuştu. Bugün ise bu camimizin minaresinin iki ayağı hasar görerek tahrip edildi. Mirasımız olan bu tarihlere kurşun sıkmak tarihe ve ecdadımıza ihanettir." dedi.

Yerli ve yabancı turistlerin görmeye geldiği tarihi eserlerden biri olan minarenin iki ayağına kurşunların isabet etmesini görenler, duruma tepki gösterdi.

1500 yılında Akkoyunlu Kasım Han tarafından yaptırılan Şeyh Mutahhar Camii dört sütun üzerinde inşa edilmiş minaresiyle ilginç anıtlardandır.

Öte yandan; Fatihpaşa, Dabanoğlu ve Hasırlı mahallelerinde bulunan Kurşunlu, Hacı Hamid, Hocaoğlu ve Hasırlı camileri müftülük tarafından güvenlik gerekçesiyle ibadete kapatıldığı öğrenildi. (Mustafa Kaynak / Yunus Sırat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.