banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

TARİHİ İLÇE HARRAN BÜYÜKŞEHİR İLE DEĞİŞİYOR

İlçe merkezi ve bütün kırsal mahallerde hummalı bir çalışma içerisine giren Büyükşehir Belediyesi, Kırsal alandaki Bozceylan-Umutlu-Büyük Hedbe mahallerinde 5 kilometrelik yolun 1. Kat asfaltını tamamlarken Yenidoğan-Göğeç-Mavitaş arasında yaklaşık 5 kilometrelik yolunda asfaltını tamamladı.

İlçeye bağlı Duran-Ünlü-Kanal Yurt-Serin Kırsal alanları arasında 10 kilometrelik yolu da asfaltla tanıştıran Büyükşehir Belediyesi, Yayvan Doruk-Yünlüce-Çağbaşı-Arın ve Doğanlı yolunda başlattığı çalışmalarda sona gelindi.

Daha önce ilçe yol ağının oldukça zayıf olduğunu belirten Harranlılar, Büyükşehir Belediyesi sayesinde yeni yollara kavuştukları ve ilçe merkezine rahat bir şekilde ulaşabildiklerini söylediler.

2015 yılı sonuna kadar ilçede 120,7 kilometre yolu 1 ve 2. Kat asfaltla ve 70,65 kilometre stabilize yolla tanıştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu çalışmalara vatandaşların takdirini topluyor.

Giyimli-Minare-Harran arası ve Balkat-Buldum-Kılıçlı-Aşağı Yarımca- Yukarı Yarımca-Tozluca-Yakacık ile Devlet Yol Ayrımı arasında toplam 20 kilometrelik yolun 1 ve 2. Kat asfaltını tamamlayarak hizmete kavuşturan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Nihat Çiftçi’ye Harranlılar teşekkür etti.


İLÇE MERKEZİ DE ŞANTİYE GÖRÜNÜMÜNDE

Harran İlçesi’nde Hayati Harrani Türbe ve Camisinin yer aldığı Hayati Harrani Caddesi’nde beton parke döşeme işini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ekipleri, Küçük Sanayi Sitesi’nde beton parke döşeme işin de ise sona geldi.

Harran İlçesi’nde şuana kadar 59 bin 266 metrekare beton parke döşeme işi gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı sonuna kadar bu rakamı 150 bin metrekareye çıkarmayı hedefliyor.

HARRANDA İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

İmam Bakır Mahallelerine 4 bin 759 metre içme suyu hattı döşeyen Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) ekipleri, 1 adet tesis geliştirme (Dalgıç,Hidrofor,Ek Şebeke,İlave Ekipman), 100 adet içme suyu bakım onarımı ve 15 noktada sondaj kuyu çalışmasını tamamlandı.
Bölgede yaşanan altyapı sorununu tamamen çözmeyi hedefleyen ŞUSKİ, Emniyet, Su Geldi, Sur İçi, Okul bölgelerinde 3 bin 154 metre kanalizasyon hattı döşerken, Süleyman Demirel mahallesinde Bin 361 Metre yağmur suyu şebeke hattı döşedi.


İLÇE HALKI BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİNDEN MEMNUN

Hayati Harrani Caddesi ve Harran Sanayi Sitesi’nde yürütülen beton parke çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Harranlılar, “Harran ilçesinin bu tür hizmetlere ihtiyacı vardı. Yapılan çalışmaları taktirle karşılıyoruz, eskiden Harran’ın yolları berbattı. Çamurdan ve tozdan geçilmiyordu, şuan yapılan çalışmalarla Hayati Harrani Caddesi ve diğer caddeler çok güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.