banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Tarihi Hayriye Camiinin tekrar hizmete açıldı

Açılış töreni Siverek Müftüsünün Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun girişimleri ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen camiinin açılışında konuşan Vali Celalettin Güvenç, “Bir coğrafya uyanıyor, bir millet bir medeniyet uyanıyor ve tarih yeniden yazılıyor” dedi.

Medeniyetimizin tam kalbinde bu camiler var, etrafında da hale hale sevgi, kardeşlik ve dostluk var” diyerek konuşmasına devam eden Vali Güvenç, “Birlik olursak, beraber olursak, medeniyetimize, kültürümüze, inancımıza sahip çıkarsak daha böyle çok camileri ayağa kaldırırız” dedi.

Konuşmasının ardından cami açılışını beraberindekilerle birlikte gerçekleştiren Vali Güvenç, ardından engelli vatandaşlar tekerlekli sandalye dağıttı. Katkılarından dolayı Engelli vatandaşlar tarafından Zeynep Karahan Uslu’ya teşekkür plaketi takdim edildi.

Öte yandan Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun, babası Prof. Dr. Abdülkadir Karahan’ın 1982 yılında kendi imkânlarıyla restore ettirdiği ve dedesi Hacı Zülfikar Karahan’ının da caminin imamlığını ve vaizliğini yaptığı öğrenildi.

Açılışa Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, İl Müftüsü İhsan Açık ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.