banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Taraf bu haberini savunamadı

Taraf'ın "Gereğini yap paşa" başlıklı haberini yapan muhabir mahkemede yargılanıyor ama gazete avukatlarını geri çekti...

 

 

Taraf gazetesi, iki yıl önce "İrtica ile mücadele eylem planı" hakkında yaptığı bir haberde "Gereğini yap paşa" manşetini mahkemede savunmadı.

Gazete yönetimi, "gizliliğin ihlali" gerekçesiyle 4.5 yıl hapisle yargılanan muhabirine "Alacaklarından vazgeç seni savunalım" teklifinde bulundu ancak teklifi geri çevrilince gazetenin avukatlarını davadan çekti.

TARAF AVUKATINI ÇEKTİ

Taraf gazetesinde 3 yıl çalıştıktan sonra geçen yıl ayrılan parlamonto muhabiri Ergülen Toprak'a açılan davanın 7. duruşması 26 Mayıs'ta Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Davanın Şubat ayında görülen duruşmasında Taraf avukatları, muhabirini savunmaktan çekilmişti.

İki yıl önce Taraf'ın ortaya çıkardığı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" haberinin ardından ıslak imzalı belgenin Ergenekon davası savcılarına ulaşmasının ardından Taraf gazetesi, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın, dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a "Gereğini Yap Paşa" çağrısını, muhabiri Ergülen Toprak imzasıyla sürmanşete taşıdı.

Haberin yayınlanmasının ardından Kadıköy Cumhuriyet Savcılğı haberle ilgili "soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiği" gerekçesiyle Toprak hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Taraf gazetesi ise, "gizliliğin ihlali" gerekçesiyle ile yargılanan Toprak'ın, geçen yıl gazeteden ayrılmasının ardından avukatlarını davadan çekti.

MUHABİRE AHLAKSIZ TEKLİF

Alınan bilgilere göre, gazete yönetimi Toprak'ın alacaklarından vazgeçerek düşük bir miktar karşılığında anlaşma teklifinde bulundu. Ancak teklifi kabul etmeyen Toprak'a gazete yönetimi, "O zaman seni mahkemede savunmayız" karşılığını verdi. Bunun üzerine gazetenin avukatları, Şubat ayındaki duruşmada mahkeme heyetine "Sanığın vekaletinden çekiliyoruz" diyerek, hem muhabirini yalnız bıraktı hem de gazetenin manşetini savunmadı.

Toprak ise, duruşmada, olayın kamuya mal olan bir gelişme olduğunu belirterek, haberinde suç unsuru bulunmadığını savundu.

MUHABİR SIKINTISINI TWİTTER'DAN YAZDI

Gazete yönetimine Twitter sosyal paylaşım sitesi üzerinden tepkisini gösteren Toprak'a, gazete yöneticileri "Patronun tasarrufu" karşılığını verdi. Toprak, Twitter'da Taraf'a tepkisini şöyle yazdı:

"Iki gun sonra duruşmam var. Hani eski gazetem Taraf'ın manşete taşıyıp, mahkemede savunmadığı "geregini yap paşa" haberi...Tesadüfe bakın ki haberdeki başlıklar da şöyleydi: 'geregini yap pasa!' 'TSK bu lekeyi kaldıramaz, Başbuğ teminati benim, demisti, geregini yapsin!' Taraf kuruldugunda Ahmet Altan Ankara büroda şöyle demişti: Cesur haberler yapacağız, ne pahasına olursa olsun hepinizi savunacağız... Şimdi şöyle desem yeri degil mi: Haberine sahip çık, muhabirini satma! Taraf bu lekeyi kaldiramaz.geregini yap A.Altan! 'Patronun tasarrufu' diye açıklanan bu tabloda 'en demokrat' gazete taraftan ayrılmak bile nerdeyse yasaklanmış. Ayrılanlar da cezalandırılıyor."

Toprak'ın ve gazeteden ayrılan Taraf'ın diğer muhabirlerinin davaları avukatsız devam ediyor.

Gazeteciler.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.