banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Tanrıverdi, 'silahları toprağa gömeceğiz'

 Hüseyin Tanrıverdi, Olay Gaztesi İmtiaz Sahibi Celal Çiftçi’nin sorularını yanıtladı.

28 Şubat denilince akla her zaman Post modern darbenin geldiğini belirten Tanrıverdi, “Demokrasinin engellenmesi, Türkiye’nin önünün kesilmesi aklımıza geliyor. Doğrusu biz o süreci yaşamak adına hatırlamak istemiyoruz. Fakat o günlerden buraya nasıl geldiğimizi görmek için o günleri hatırlamak lazım. Bende o süreci yaşayanlardan biriydim. O zaman darbe yapanların çete oluşturduğunu sivil toplum örgütlerinden kurumlar vardır. O zaman onlar Mahşerin beş atlısı olarak ifade ediliyordu” dedi.

 Silahlar bırakılacak

28 Şubat’ı unutturacak bir adımın atıldığını ifade eden AK Parti MKYK üyesi Hüseyin Tanrıverdi,şöyle konuştu: “Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan ve HDP adına sırrı Süreyya Önder açıklamalarda bulunuldu. Bunlar çözüm süreci için ilerde atılacak adımlar atıldı. Bunun en önemlisi zaten silahların bırakılacak olmasıdır. Tüm Ülkede özellikle Bölgede büyük bir memnuniyet olacağına inanıyorum. Bu süreç Türkiye’nin daha da gelişmesine öncü olacak bir süreçtir. Herkes bu sürecin devam etmesi ve sürdürülmesinden yanadır. Çözüm süreci gerçekten Türkiye’nin beraberliğini ve birliğini sağlayacak önemli bir süreçtir. Herkes inşallah üzerine düşeni yapacak ve silahları toprağa gömeceğiz.”

 Aday adayları için mülakat Martta başlayacak

 

Seçim sürecine de değinen Hüseyin Tanrıverdi, “Aday belirleme sürecinde kriterler üst üste konacak ve adaylar belirlenmiş olacak. Tabi ki temayül yoklamasının yanı sıra birde Ankara’da mülakat yapılacak. Aday adayları birebir oluşturulmuş komisyonumuz tarafından dinlenecek. Ankara’da komisyonumuz var. Bu komisyonların her birinin başında bir genel başkan yardımcımız bulunmaktadır. Bu komisyonlar ülke genelinde ki tüm aday adaylarının tespitini, incelemesini yapacaklar. Bu mülakat martta başlayacak.  7 Nisanda seçim kurulu adayların listesini verecek. Şanlıurfa’da 12 milletvekili var dolayısıyla 12 aday seçilecek. Bizde listemiz seçim kuruluna vererek adaylarımızı ilan etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Ayetullah Yüksel/Şanlıurfa OLAY

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.