banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Talabani: Bağımsız Kürt devleti uzak ihtimal
Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, bağımsız bir Kürt devletinin ilan edilmesinin kolay olmadığını belirterek, "Ben bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasını uzak bir ihtimal olarak görüyorum" dedi.

El Cezire televizyonunun İngilizce yayınına katılan Celal Talabani, son birkaç aydır, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin Irak'tan ayrılarak bağımsızlık ilan edeceği şeklinde ortaya atılan iddiaları değerlendirdi.

'DÜNYA KÜÇÜK DEVLET DÜNYASI DEĞİL'
Talabani, "Dünyada hiçbir şey olmaz değil, tabii ki en doğal hakkımızdır. Fakat ben Kürt devletinin bu yakın zamanda kurulmasını uzak bir ihtimal olarak görüyorum" dedi. Talabani, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin bağımsızlık ilan edip etmeyeceği konusunda şunları söyledi:


"Bu konuda açık konuşmamız lazım. Bağımsızlığı istememek değil fakat birleşik bir Irak içerisinde kalmamız daha iyi. Malumunuz şimdiki dünya küçük devlet dünyası değil.

Belki büyük birlikler zamanı. Avrupa ülkeleri gibi bir Avrupa Birliği vardır ve neredeyse bütün Avrupa ülkeleri birleşecektir. Gerçekçi olmamız lazım, federe ve tam demokratik bir Irak'ta olmak herkesin karşı tarafa saygı gösterdiği ve haklarını koruduğu bir Irak'ta yaşamak daha doğrudur"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.