banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Taciz edildi, işten atıldı

Trabzon Valiliği’nin özel kalem müdürü hakkında taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunan sekretere haber geldi: “İşten çıkarıldın”

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Batman Valiliği’nden Trabzon’a atanınca, Batman İl Sağlık Müdürü’nün sekreterliğini yapan E.E.’yi de Trabzon’a tayin ettirmiş ve sekreteri olarak görevlendirmişti. E.E., Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Nuri K.’nın emrinde çalışıyordu. Evli ve çocuğu bulunan Nuri K., iddiaya göre göreve başladıktan birkaç ay sonra E.E.’nin cep telefonuna aşk mesajları göndermeye başladı. Müdürün ilgisine karşılık vermeyen E.E., iş dışında da birlikte vakit geçirme isteklerine hayır deyince iş yerinde sorunlar yaşamaya başladı.
 
Valilik soruşturma başlattı
 
İddiaya göre yaklaşık bir ay kadar önce de Nuri K.’nın akşam yemeği teklifini reddeden sekreter E.E., Özel Kalem Müdürü Nuri K. tarafından tacize uğradığı iddiasıyla 15 gün önce Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Nuri K.’nın cep telefonuna gönderdiği çok sayıda mesajı müracaat savcısı Avni Aslan’a teslim eden E.E., rapor alarak memleketi Malatya’ya gitti. Nuri K. ise olayın ortaya çıkmasının ardından izin aldı.
 
Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın talimatıyla olayla ilgili idari soruşturma da başlatıldı, ifadeler alınmaya başlandı. Malatya’da bulunan E.E.’ye ise önceki gün Trabzon İl Özel İdaresi’nin eleman ihtiyacını karşılayan, Yaşam Yemek ve Temizlik Hizmetleri adlı firma tarafından iş akdinin feshedildiği bildirildi.
 
Firma sahibi Yüksel Aktaş, E.E.’nin ilk sağlık raporunun 16 Haziran’da bittiğini belirterek “Ayın 22’sine kadar haber alamadık. 22 Haziran’da yeni bir sağlık raporu yolladı. Altı günlük arada işini aksattığı ve işe gelmediği gerekçesiyle kanun gereği işine son verdik” dedi.
 
Mağdurken suçlu konumuna düşürüldüğünü belirten E.E. ise, hakkını sonuna kadar arayacağını söyledi.
 SABAH

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.