banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Suudi ile İş Birliği Konseyi kuruluyor

Resmî bir ziyaret gerçekleştirmek üzere gittiği Suudi Arabistan’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile Riyad’ta bulunan Al Yamamah Sarayı’nda baş başa görüştü. Baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Arabistan Kralı Selman’ın başkanlığında heyetler arası görüşme gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, görüşmelerinde ikili ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldılar. Görüşmede; her iki ülkenin dost, kardeş ve stratejik ortak olduklarına işaretle, bölgenin kritik bir süreçten geçtiği bu dönemde, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın iş birliği içinde hareket etmelerinin önemine vurgu yapıldı.

İki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İş Birliği Konseyi'nin kurulması konusunda mutabakata varılan görüşmede; ekonomi, ticaret ve enerji başta olmak üzere ikili ilişkilerin her alanda daha da güçlendirilmesinin önemine değinildi.

“Suriye'de Esed'li bir çözüm mümkün değil”

Suriye, Irak ve Yemen de dâhil olmak üzere, bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Kralı Selman, bölgesel meselelerde her iki ülkenin görüşlerinin örtüştüğüne, Suriye'de Esed'li bir çözümün mümkün olamayacağına dikkati çekerek, terörün her türüyle mücadele konusunda kararlı olduklarını ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'ın ‘İslam İttifakı’ girişimini de önemli bir adım olarak gördüğünü, Türkiye olarak bu ittifakta yer aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından Kral Suud Misafir Sarayı’na geçerek, burada Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Naif ve Veliaht Vekili Muhammed bin Selman’ı ayrı ayrı kabul ederek birer görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından Cidde’ye hareket etti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.