banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

ŞUTSO'dan seracılara ziyaret

ŞUTSO Heyeti,Bölgenin sebze ihtiyacını karşılayan ve Şanlıurfa'nın 45 kilometre doğusunda Karaali köyünde yer alanKaraali sera bölgesini ziyaret ederek URGE Destekleri Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile ilgili detayları paylaştı,seracıların üretimlerini yerinde inceledi,  sorunlarını dinledive çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Gerçekleşen ziyarette ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı Halil Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Atlas, Mithat Arhan, Mustafa Badıllı, Genel Sekreter Faruk Yaşar, GAP Seracılar Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Oymak, Gazeteci- Yazar Mehmet Emin Kuş, Mustafa Görgen, Ali Beyazkuş ve sera sahibi yatırımcılar hazır bulundu.
ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin ve beraberindeki heyet salatalık, patlıcan, domates ve biber üreticileri ile toplantı yaparak Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile ilgili detayları paylaştı,sorunlarını dinledi, çalışmaları hakkında bilgi aldı, sektörle ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Sera üretici ve yatırıcılar; elektrik enerjisi sorunu, Personel yetersizliği, kalifiye eleman, Pazar bulamama ve pazarlarda güven sıkıntıları sorunları olduğunu belirterek çözümü konusun da ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin'den yardımlarını talep etti.
ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin de Pazar bulamama ve pazarlarda güven sorunlarını gerçekleştirilecek Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile aşılacağını, enerjisi sorunu, Personel yetersizliği, kalifiye eleman gibi sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşüleceğini ifade etti.
Ziyaretin ardından URGE projesinin başvuru evrakları imzalanarak başvurunun son aşaması gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.