banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ŞUTİM Onarım Kabul Etmiyor

Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Ahmet E. Fakıbaba döneminde 1. sınıf tarım arazisine yapılan Sebze ve Meyve Hali (ŞUTİM) yapıldığı zaman yumuşak zemini sertleştirmek için sert arazinin iki katı mazraf yapıldığı halde yağışlı havalarda her gün çöküyor.

DÜNYANIN EN İYİ TARIM ARAZİLERİ YOK EDİLİYOR

Dünyada en iyi tarım arazisi Şanlıurfa da olduğu halde bu toprakların kıymetini bilmeyen yerel yöneticiler, hem bu şehrin geleceğine beton döküyorlar. hem de tutmayan betonları tekrar tekrar dökerek bu ülkenin servetini heba ediyorlar.

SÖZDE TOPRAK KORUMA KANUNU VAR!..

Toprak Koruma Kanunu’na göre tarım arazilerine kesinlikle tarım dışı kullanım izninin verilmediğini halde Maalesef bunu halen anlamayan kişiler var. Toprak koruma kanununa rağmen Şanlıurfa'da tarım arazilerini imara açılması  rant söylentilerini doruğa çıkarıyor!..

4,5 MİLYON HEKTAR TARIM ARAZİSİNE İMAR VERİLDİ

 Geçmişte Şanlıurfa’daki 4,5 milyon hektarlık Harran Ovası’ndaki birinci sınıf tarım arazilerine imar izni verilmiş. Şanlıurfa’nın stadyumunu bile tarım arazisinin üzerine inşa ettilerdi.

BELEDİYE YAPIYOR KAMYON GEÇİNCE ÇÖKÜYOR

Şanlıurfa'da  Sebze ve Meyve Hali (ŞUTİM) Başkanı Faruk Akbaş'ta Hap pazarı yerinden dert yanıyor. Akbaş; "Tarım arazisine inşa edilen ŞUTİM'in hali ortada. Hal pazarında çökmeler oluyor. Belediye açılan çukurları onarıyor. Ama bir kamyon geçince yine çöküyor" diyor.

Haber: M. Guli Aslan www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.