banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ŞUSKİ'DEN ŞANLIURFAYA BÜYÜK HİZMET

ŞUSKİ ŞANLIURFAYA ATIKSU ARITMA TESİSİ KAZANDIRIYOR

Şanlıurfa merkezde yapılacak olan; Atık su Arıtma İhalesi ve kolektör hattı yapım işi için, 1 Eylül 2015 Salı günü; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB yatırımları Dairesi Başkanlığı (İPA) uzmanları, ŞUSKİ Genel Müdürü Ferit DAĞDEVİREN, PLAN ve Proje Yatırım Daire Başkanı M. Said GÜLLÜOĞLU, Arıtmalar Daire Başkanı Didem ERTEKİN, Etüt Plan Şube Müdürü Şükran DİNER ile birlikte ihale için yer görmeye katılan 23 firmayı; Atık su Arıtma İhalesi ve kolektör hattının yapılacağı alana götürülerek bilgi verilmiştir.
ŞANLIURFAYA BÜYÜK HİZMET
Şanlıurfa’nın Eyyübiye, Karaköprü ve Haliliye ilçemize ait Evsel Atık Suyunun ileri biyolojik arıtma sonrası deşarj edilmesini sağlamak amacıyla Akçamescid köyü civarında yaklaşık olarak 168 dönüm üzerinde yapılması Planlanan bu dev tesis yaklaşık 1.000.000 kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyecek kapasitede olacaktır. 27 Ekimde ihaleye çıkacak olan Atık su Arıtma Tesisi ve kolektör hattı projesi en geç 2017 yılı sonu itibariyle bitmesi planlanmaktadır.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün gerçekleştireceği bu dev proje ile Merkez İlçelerimizden toplanan atık sular arıtılacak ve hijyen kurallarına uygun olarak dere ve su yataklara deşarj edilecektir, elde edilen bu su bahçecilik ve tarım sulamalarında kullanılabilecek, bu sayede çevre kirliliğinin önüne önemli ölçüde geçilmiş olacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.