banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

ŞUSKİ'DEN KURBAN BAYRAMI UYARISI

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü açıklamasında:   Mübarek Kurban Bayramı tatili süresince,  halkımıza yapılan hizmet ve çalışmaların aralıksız devam etmesi için; gerekli tüm önlem ve tedbirleri  aldıklarını  belirten ŞUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, Kurban bayramı tatili süresince oluşturduğu nöbetçi ekiplerle Merkez ve İlçelerdeki tüm Şanlıurfalıların kesintisiz hizmetinde olacağız.


“KURBAN ARTIKLARI KANALLARI TIKIYOR”

         Kurban Bayramında bilinçsizce atılan artıklardan dolayı altyapının tesislerimiz büyük zarar görüyor. “Maalesef bir takım kişiler dere yataklarımıza, atıksu ve yağmur suyu hatlarımıza araba lastikleri, çöp torbaları, boş damacanalar, hafriyat atıkları gibi maddeler atıyor. Buna ek olarak Kurban Bayramında da kesimden arta kalan atıklarda yine bu kanallara atılarak hatların tıkanmasına neden oluyor”  

         

       Tıkanan kanalizasyon hatlarının taşarak, etrafa verdiği maddi zararların yanı sıra tehlikeli salgın sağlık sorunlarının da oluşmasına neden olmaktadır.“Dere yatakları atıklarla tıkandığında taşarak etrafında sellere ve su baskınlarına neden oluyor. Yani kanallara çöp atanlar sıkıntıyı önce kendileri çekiyor. Ekiplerimiz çöplerle tıkanan hatları açmak için yoğun bir çalışma gösterse de atılan çöplerle açılan bir hat kısa süre içinde tekrar tıkanabiliyor.

         

       Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını, kurban artıklarını kurban kesim yerlerinde gösterilen uygun yerlere bırakmalarını, çöpleri kanal hatlarına atmamalarını, atan kişileri ise uyarmaları ya da zabıta ekiplerine, ALO 185 nolu telefonlara bildirmelerini rica ederiz.

         

        Tüm Vatandaşlarımızın ve Tüm İslam aleminin Kurban Bayramını Tebrik eder, Hayırlara vesile olmasını dileriz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.