banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

ŞUSKİ Su Kesintileriyle İlgili Açıklama Yaptı

ŞUSKİ Genel müdürlüğü Siverek'te sık sık kesintilerin yaşandığı Selim pınar mahallesi ile ilgli açıklama yaptı.

ŞUSKİ'den Yapılan açıklamada:

Siverek ilçemizin Bahçelievler, Yenişehir ve Selim pınar Mahaleleri ile Hacı Ömer ve Ofis Mahallerinin bir kısmının İçme suyu ihtiyacı Karacadağ bölgesindeki Gedik ve İleri Köylerindeki su kaynaklarından karşılanmaktadır.Bu kaynaklardan  gelen su Bahçelievler Mahallesinde 1980 yıllarda yapılan3000 mᵌ kapasiteli su deposunda depolanmaktadır.

Mevcut su deposu  eski, bakımsız ve sağlıklı olmamasından dolayı vatandaşlarımızın daha sağlıklı su ihtiyacını karşılamak amacıyla 2008 yılında İlyasören köyünde yapılan 3000 mᵌ lük yeni su deposu Siverek birim amirliği tarafaından temizlenerek ve bakım onarımları yapılarak devreye alınmış ve temiz su verilmeye başlanmıştır.    

 Ancak alt kotlardaki mahallerdeki bahçe sulamalarından dolayı aşırı su tüketimi olup şebekelerin ve depoların tamamıyla dolmaması Selim pınar mahallesinin üst kotlardaki bazı bölgelerine yeterli su verilemesine neden olmuştur. Şuski Genel Müdürlüğü olarak devam edilen çalışma yakinen takip edilmekte en kısa surede  sözü edilen bölgeye de yeterli su verilecektir.  Yapılan su kesintisinin nedeni bundan ibaret olup kamuoyunun bilgisine sunulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.