banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Sürücülere uyarı, bunu yapmayın yanarsınız

Yazıda, kış lastiği takmayan ya da aşınmış lastiklerle trafiğe çıkan sürücülerin, hem kendi hem de diğer vatandaşların hayatını tehlikeye attıkları belirtildi.

Kış lastiği takmayan, bu nedenle karlı va buzlu yolda kalarak trafiğin sıkışmasına yol açan sürücülere müsaade edilmemesini isteyen Genel Müdürlük, trafik polislerinden kış lastiği denetimlerine başlamalarını ve sonuçları kendilerine bildirmelerini talep etti.

 

 

CEZASI 77 LİRA

Kış lastiği takmayan sürücülere, aracını yolun gerektirdiği şartlara uydurmadığı gerekçesiyle 77 lira para cezası verilecek. Cezanın verileceği kanun maddesi, araç eksikliği giderilene kadar trafikten men edilmesini de öngörüyor.

 

Polis, aşınmış lastiklerle de trafiğe çıkılmasına müsaade etmeyecek. Denetimlerde lastiklerin diş derinliğini ölçecek trafik polisleri, lastiğinin diş derinliği 3 milimetrenin altına düşün sürücüleri uyaracak. Lastiğin diş derinliği 1.6 milimetrenin altına düşerse sürücüye 77 lira para cezası uygulanacak, araç da lastikler yenilenene kadar trafikten men edilecek.

 

"ARABAM 4 ÇEKER"

Emniyet Genel Müdürlüğü, afiş ve bilgi notlarıyla da vatandaşları kış lastiği konusunda uyarıyor. Kış lastiği konusunda yanlış bilinen yargıların sıralandığı afişlerde, "Yaz lastiğim daha yeni dişleri de iyi durumda neden bir takım daha lastik alayım" diye düşünenlerin, 2 yılda bir lastiklerini değiştirmek zorunda kaldıklarını, yaz şartlarında yaz, kış şartlarında kış lastiği kullananların ise lastiklerini 4 yıl kullanabilecekleri belirtiliyor.

 

Sadece öne kış lastiği takılmasının, karlı ve buzlu zeminlerde ani fren ve direksiyon hakimiyetinde sıkıntı yaşanmasına sebep olacağı vurgulanan afişlerde, "Benim arabam dört çeker. Kış lastiği benim için gereksiz" diye düşenen sürücülere de dört çeker araçlarda da kış lastiğinin gerekli olduğu uyarısı yapılıyor. MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.