banner2
Öne Çıkanlar Kovancı Mahallesi Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Av Ferhay karataş Rafael Camilerimiz kiliseleri andırıyor

Suruç'taki Kobanililere 160 ton gıda yardımı

 Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işadamları, sığınan Kobanili mültecilere 160 ton gıda yardımı gönderdi.

Mardin OSB'de düzenlenen törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, yardımlarından dolayı OSB'deki işadamlarına teşekkür etti. Tarih boyunca birçok milletin, birçok kavimin Anadolu’ya sığındığını ve hepsine de kucak açtıklarını dile getiren Taşkesen, “Bugün de Irak ve Suriye'den gelen insanlarımıza yardım için milletimiz elinden geleni yapıyorlar. Bu günde bu yardımların bir numunesini görüyoruz. Eminim ki milletimiz bundan daha fazlasını da yapabilir. Hayırlarının bu mübarek günde kabul olmasını temenni ediyorum. Kazasız, belasız yardımların yerine ulaşmasını ve biran evvel karşılılıkların ülkelerinde bitirilip yuvalarına, yurtlarına dönmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise bölge de çok ciddi sıkıntıların yaşandığı bir süreçten geçtiklerini söyledi.

Özellikle Ortadoğu çatışmalardan dolayı halklar mağdur olduğunu belirten Türk, bu mağduriyeti gören her yardımsever insanın bu konuda önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti.

OSB Başkan Vekili ve Mardin Sanayici İşadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise 160 ton un ve makarna ağırlıklı kuru gıda yardımların toplandığını söyledi.

OSB'deki işadamlarının katıları ile yardımların toplandığını kaydeden Duyan, daha öncede Mardin OSB olarak bu tür yardımlarda öncülük yaptıklarını belirtti.

Yardımların toplandığı bir aracı dün acil ihtiyaç nedeniyle yolladıklarını, diğer 3 aracın da bugün Suruç'a ulaşarak dağıtımının yapılacağını vurgulayan Duyan, “Somali, Gazze, Pakistan ve Suriye’ye yardım gönderdik. Bugün de aynısını yapıyoruz. Amacımız muhtaç olan kardeşlerimize gıda yardımı ile destek vermektir. Her zaman üzerimize düşen görevi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’ ilkesi doğrultusunda dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahiplerine imkân ölçüsünde yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Yardımlar bugün yola çıkıyor. Suruç’taki muhtaç olan kardeşlerimize yardımları bugün dağıtıyoruz. Dün acilen bir aracımızı gönderdik. Çok acil ihtiyaç duyuldu. Diğer araçlı da bugün gönderiyoruz. Bunlarda bugün dağıtılacak.” dedi.

Konuşmaların ardından Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal'ın yaptığı duasının ardından yardım TIR’ları yola çıktı. (M. Salih Keskin – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.