banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suruç'taki kampta renkli kar görüntüleri


Kar yağışı tüm tesisi beyaza boyarken Suriyeli çocuklar da karın keyfini çıkardılar. Kardan adam yapan ve kartopu oynanan Suriyeli çocuklar ilk kez karla tanışmanın heyecanını yaşadılar. Dün geceden itibaren aralıksız olarak yağmaya başlayan kar karşısında,tesis yönetimi de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm birimlerde önlemlerini sıklaştırdı.

Kar yağışından dolayı meydana gelebilecek olası durumlar için; sağlık ekipleri, itfaiye birimleri ve güvenlik birimleri 24 saat hazır olarak beklerken çadır kentin tüm mahallelerinde iş makineleri kar mesaisi yaptı. Ana arterler ve sokaklar iş makinaları ile temizlenirken tesis yetkilileritesiste kalan Suriyeli misafirleri ziyaret etti.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi verenyetkililer: “Yönetim olarak bugün karın yağma ihtimaline karşılık hazırlığımızı yapmıştık. Kaymakamımız Abdullah Çiftçi’nin talimatları ile Suriyeli kardeşlerimizin rahatlığı için dün geceden buyana tüm birimlerimizde önlemlerimizi arttırdık. Rutin aralıklarla iş makinalarımız kar temizliği yapıyorlar. Şu anda sorun olmamakla beraber çadır kentimizde karın güzelliğini yaşıyoruz” dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de kar yağışı dolayısıyla konaklama tesislerinde yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakam Çiftçi’den bilgi aldı. Suriyeli sığınmacılar ise:“Türk Hükümeti sayesinde burada rahat bir yaşam sürdürüyoruz. Herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.