banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

İşten çıkarılan güvenlikçilerin sorunu meclise taşındı


Osman Baydemir Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlaması istemiyle Türkı̇ye büyük mı̇llet meclı̇sı̇ başkanlığına verdiği soru önergesinde, İşten çıkarılan personelin bağlı oldukları taşeron şirketin yetkilileri çıkarılan 70 tane özel güvenlik personelinin yerine AK Parti ve üst düzey yöneticilerin referanslarıyla yeni eleman alındığını iddia etti. Baydemir bu iddiası taşaron firmanın yetkililerine dayandırdı.

Osman Baydemir firmadan aldığı bilgilere dayanarak İşten çıkarma konusunda ise yine AK Parti bir Urfa milletvekilinin ismi geçtiğini iddia etti.
Osman Baydemir soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:

Konu ile ilgili görüştüğümüz yetkililer taşeron şirketin değişmesinden kaynaklı böyle bir durumun yaşanabildiğini, işten çıkarmaların taşeron şirketin tasarrufunda olduğunu belirtmekte, taşeron şirketin neden değiştirildiğine dair ise net bilgi vermemektedirler.
Bu gerekçelerle;
1- AFAD’ın denetimindeki kamplarda görev alacak taşeron şirketler nasıl belirlenmektedir? Bu şirkete bağlı personeller nasıl seçilmektedir? Hangi kriterler aranmaktadır?
2- Şanlıurfa Suruç kampında çıkarılan 70 özel güvenlik personeli, şirketin yetkilisinin belirttiği gibi, AK Parti ve üst düzey yöneticilerin referansı ile mi işe alınmışlardır?
3- Çadır kentlerde işe alınma ve işten çıkarmalara dair iktidar milletvekillerinin bir tasarrufu var mıdır? Konuya dair çıkan duyumları nasıl açıklıyorsunuz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.