banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Paylaşan Eller

Suruç'ta güzel işler oluyor


ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlar neticesinde Suruç Kaymakamlığı tarafından dershane ihtiyacı karşılanan örgencilerden 28’i Üniversiteye girmeye hak  kazandı. Üniversiteyi kazanan öğrenciler Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbuluıt’u makamında ziyaret etti.
Öğrencilerle bir süre görüşüp sohbet eden Kaymakam Akbulut öğrencileri tebrik etti.

Başarının ancak çalışılarak elde edilebileceğini belirten Kaymakam Akbulut verilen hiçbir emeğin boşa gitmeyeceğini söyledi. Suruç Kaymakamı Dr. Fatih Akbulut “Sodes kapsamında proje ofisimiz tarafından hazırlanan ve Köylere Hizmet Götürme Birliğimizce yürütülen proje kapsamında 50 kız 50 erkek olmak üzere 100 kişiden  28 kişi üniversiteye yerleşmiştir. Çalışkan ve maddi durumu zayıf öğrenciler arasından seçilen 100 öğrenciye yönelik hazırlanan Sodes projesi, 99.400 TL bütçesi ile öğrencilere üniversite hazırlığında bir yıl ücretsiz dershane imkanı sağladı. Bu projelerden daha fazla fayda sağlamak amacıyla 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında SODES kapsamında  ‘Sodes İle Ygs’ye Hazırlanıyoruz’ projesi hazırlandı ve proje Kalkınma Bakanlığı tarafından onay gördü. Bu Projemizle çalışkan ve maddi durumu zayıf lise son sınıfta okuyan 75 kız, 75 erkek ile mezun durumda olan 50 kız öğrenci olmak üzere toplam 200 kişiye dershane imkânı sunulacaktır. Bizim beklentimiz öğrencilerimizin daha çok çalışıp Türkiye’mizi daha iyi noktalara taşımalarıdır. Gençlerimize güveniyoruz “ dedi.

Öğrenciler ise kendilerine sunulan imkânlar için Kaymakam Akbulut’a teşekkür ederek” Bizlere sunulan dershane imkânından yararlandık kendimizi şanslı hissediyoruz ve Suruç Kaymakamlığıın bu faaliyetlerini bizden sonra gelen kardeşlerimiz için de sürdürmesini istiyoruz” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.