banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Suruç’ta gazeteciler saldırıya uğradı

 A Haber ekibi olayı anlatırken, “Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği olayı birebir yaşayabilirdik” dedi.

Edinilen bilgilere göre Suruç’taki bombalı saldırı sonrası gelişmeleri takip eden A Haber ekibinde bulunan  muhabir Sercan Bilgi ve kameraman Orhan Şener'e, gösteri yapan bir grup tarafından darp edildi.   

Olay anını anlatan muhabir Sercan Bilgi, çatıdan yayın yaptıkları sırada, bir kaç kişinin hedef göstermesi sonucu kalabalık grubun saldırısına uğradıklarını söyledi.

A Haber ekibinin canlı yayın yaptıkları sırada bir grubun kalabalığı kışkırtmaya yönelik provokatif söylemleriyle karşılaştı.

Aşağı atılmakla tehdit edilen A Haber ekibi,   4-5 kişilik söz konusu saldırgan grup tarafından aşağıda bulunan kalabalığa   DAEŞ militanları olarak gösterildiği belirtildi.

Saldırıya uğrayan A Haber muhabiri Sercan Bilgi o anları şöyle anlattı;

“Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği olayı birebir  yaşayabilirdik”

'Patlamanın hemen ardından bizler olay yerine gittik. Görüntülemek için bir binanın 4. Katına, çatı katına çıktık, tam canlı yayın sırasında, sayıları dördü bulan bir grup tarafından, ilk önce canlı yayın sabote edildi ve canlı yayının ardından ise grubun tehditvari ve kalabalığı kışkırtmaya yönelik provokatif söylemleri ile karşı karşıya kaldık. Dün yaşadığımız olay, Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği olayın birebirini yaşayabilirdik. Çünkü orada bulunanlar bizi aşağı atmakla tehdit ettiler ve aşağıda bulunan kalabalığa aynen şunu söylediler 'Burada DAEŞ militanları var' diye aşağıdaki kalabalığı yukarıya çağırdılar ve sayıları 30-40'ı bulan bir kalabalık yukarıya geldiler. Ben o sırada kendi can güvenliğimizi korumak için aşağıdaki polislere seslendim, ama polislere sesimi duyuramayınca aşağıya inmeye çalıştım. İşte o sırada merdivende karşılaştığım kalabalık, beni darp etti. Yukarıda bulunan kameran arkadaşım Orhan Şener de yine yukarda bulunan kişiler tarafından darp edilmişti.  Boynumda bir yaralanma oldu, oradaki güvenlik güçleri çok kısa bir zaman sonra gelip bizi koruma altına aldılar.'   

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz 6-8 Ekim'de yaşanan Kobani bahaneli olaylarda HDP yöneticileri tarafından sokaklara salınan PKK’lilerin, İŞİD’çi diye hedef göstermesi üzerine, Yasin Börü ve arkadaşları PKK’nin sokak çeteleri tarafından  feci şekilde katledilmiş ve binanın 3’cü katından aşağı atılmıştı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.