banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Suruç’ta 20 Bin Kişilik Barınma Merkezi Yapılacak

İlk olarak Suruç Yatılı Bölge İlkokulundaki Suriyelileri ziyaret eden Vali Küçük; burada Vali Yardımcısı Uğur Sezer’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Aldığı bilgilerin ardından bir açıklama yapan Vali Küçük; yatılı bölge okulunun geçici barınma merkezi olarak kullanıldığını, yapımına başladıkları kalıcı barınma merkezinin 20 bin kişilik olacağını belirtti. Artık büyük göç dalgaları beklemediklerini sözlerine ekleyen Vali Küçük; bundan sonra sadece küçük çaplı göçlerin olabileceğini ifade etti.

Yatılı Bölge Okulundaki incelemelerinin ardından Suruç Kaymakamlığına geçen Vali İzzettin Küçük; kriz merkezi sorumluları ve güvenlik güçleri yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Küçük; ilçedeki eski jandarma binasının ve çevresinin de yaklaşık 2 bin kişi kapasiteli bir barınma merkezi olarak düzenlendiğini kaydetti.

Açıklamasında, Mürşitpınar sınır kapısından karşı tarafa geçişlere bugünden itibaren izin verilmeyeceğini dile getiren Vali Küçük; “Suriyeli de olsa bizim vatandaşlarımız da olsa karşı tarafa geçişleri kabul etmeyeceğiz. O tarafa geçişin bir anlamı kalmadı. Bugüne kadar akrabam kaldı, hayvanlarım, aracım kaldı deniyordu. Bu artık bitti. Kapıda görevli güvenlik güçlerimiz ve gümrük personelimiz var. Bu personelimizin güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu nedenle bugün öğleden sonra Mürşitpınar sınır kapısından geri gidişlere izin vermeyeceğiz” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarının yapacakları yardımları rahatlıkla getirebileceklerini de sözlerine ekleyen Vali Küçük; kendilerine de destek olacaklarını belirtti. Son olarak yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşların bayramını kutlayan Vali Küçük: “Gelen misafirlerimizin bundan sonraki bayramlarını vatanlarında huzur içerisinde geçirmelerini diliyorum. Burada oldukları sürece bayram sevincini onlarla paylaşıp onlara da yaşatacağız. Her ne kadar buruk da olsalar, bu bayramı misafirlerimiz için hem devlet olarak hem milletimizle birlikte olabildiğincesevinçlibir hale getirmeye çalışacağız” dedi.

Vali İzzettin Küçük, daha sonra incelemelerini sürdürmek üzere sınır bölgesine hareket etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.