banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Suruçlular Derneğinden yardım seferberliği

İstanbul’daki Suruçlular Derneği’nden anlamlı yardım… Yazarımız Müslüm Aktürk’e faaliyetleri hakkında bilgi veren Suruçlular Derneği Başkanı Kerem Şeker, iftar yemeği yerine yoksul vatandaşları tercih ettiklerini belirterek, “Davete gelecek insanların çoğunun durumu iyi. Biz de bu parayla muhtaç durumdaki aileleri sevindirmeyi tercih ettik” dedi.

 

Geçen yıl da aynı uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten Kerem Şeker, 21 bin 150 TL olarak belirledikleri Ramazan bütçesini 162 aileye 130 TL olarak dağıttıklarını hatırlatan Suruçlular derneği Başkanı Şeker, bu yıl da topladıkları 24 bin 150 lirayı 161 aileye 150’şer lira olarak verdiklerini söyledi. Bu yardımları evleri tek tek dolaşarak, kimseyi rencide etmeden direk ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını vurgulayan Başkan Şeker, bu yöntemin iftar yemeğinden daha hayırlı olduğunu savundu.

ÇELENK GİDERLERİ ÇOK FAZLA

 

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma fikri ile çalıştıklarını anlatan Kerem Şeker, bu amaçla İstanbul’daki bütün hemşerilerine ulaşmayı hedeflediklerini anlattı. Bayramlarda, taziyelerde ve diğer önemli günlerde İstanbul’daki Suruçlulara mesajla ulaştıklarını vurgulayan Başkan Şeker, “Her defasında 530 kişiye mesaj gönderiyoruz. Yine birlik ve beraberliğimizi sıcak tutmak, ayrıca Suruçluları İstanbul’da daha iyi tanıtmak ve temsil edebilmek amacıyla bütün davetlere katılmaya çalışıyoruz. Yetişemediklerimize çelenk gönderiyoruz ki, çelenk gideri bizim için önemli bir masraf kalemi.” dedi.

 

İstanbul’da bir çok derneğin tabeladan ibaret olduğuna dikkat çeken Kerem Şeker, Suruçlular Derneği’nin ise icraatları dolayısıyla her alanda kabul görmeye başladığını söyledi. Dernek çalışmaları için özel işini zaman zaman aksattığını belirten Şeker, “Helal hoş olsun, yeter ki Suruçluları İstanbul’da en iyi şekilde temsil edebilelim” dedi.

 

Suruçlular Derneği Başkanı Kerem Şeker, Suruçlular Derneği’nin başarısında sadece kendisinin değil, yönetim kurulunun ve diğer Suruçlu işadamı hemşerilerinin de önemli katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.