banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Suruçlu kardeşlerin ölümünde önemli gelişme
Çelikten Kardeşler, '8 Ağustos 2011 tarihinde haraç almaya gelecekler' diye polise şikâyette bulunmuştu. Bilal ve Deyyan Çelikten, 9 Ağustos akşamı saat 23.10'da terör örgütü tarafından öldürüldü. Suruç Emniyet Müdürlüğü, olayda polisin herhangi bir kusur veya ihmali olmadığını savundu. Ağabey Kamil Çelikten ise bunun üzerine TBMM İnsan Hakları Başkanlığı'na başvurmuştu.

Çelikten, Suruç Emniyet'ini ve Savcılığı'nı, ayrıntılı ihbara rağmen can güvenliklerini koruyamamakla suçladı. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ise ortaya çıkan sonucun 'gerekli önlemlerin alınmadığı' anlamına geldiğini söyledi. Çelikten ailesi, 'ağır hizmet kusuru' olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı aleyhine de 1 milyon 700 bin liralık tazminat davası açtı.
Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.