banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Suruçlu kardeşlerin katilini 'CSI Urfa' bulacak VİDEO
Şanlıurfa’da faili meçhul olarak kalan 7 cinayeti aydınlatan polisler; olay yerinde bırakılan sigaranın söndürülüş şeklinden, yıllar sonra bulunan havlu üzerinde bırakılan izde bulunan DNA'dan yola çıkarak şüphelilere ulaştı.
Tozlu raflardan indirdiği geçmişe yönelik cinayetleri aydınlatmayı başaran Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler ve ekibi, başarılı çalışmaları ile kamuoyunda 'CSI Urfa' olarak ünlendi.
Emniyet Genel Müdürlüğü ise, Kayseri’de 2009 yılının eylül ayında bayramda şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolmaları ile kamuoyunda geniş yankı uyandıran 3 çocuk olayını da aydınlatmıştı
Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'nde, geçen yıl ağustos ayında PKK adına haraç talebine olumsuz yanıt verdiği için öldürülen 2 petrolcü kardeşin katil zanlılarını bulmak için çalışma başlattı.
Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Cinayet Büro Amiri Ertuğrul Güler’e ekibi ile birlikte çelikten kardeşlerin ölümüne ilişkin olayın aydınlatılması talimatını verdi.
Polisler, istasyon ve cinayetin ardından şüphelilerin kaçış güzergâhını kapsayan 5 kilometrelik geniş alanda olay yeri incelemesi yaptı. Aylar sonra olay yerinde bulunan sigara izmariti, pet şişe, kâğıt gibi şüphelilerin kullanabileceği her şeye el konuldu.
Olay gününe ait kamera kayıtlarını inceleyen ve şüphelilerin gidebileceği alternatif güzergâhları belirleyen polisler, şüphelilerin silahları kullanış şekli ve davranış analizini yaptı.
Polis, istasyon duvarlarına fizyolojik testler uygulayıp, kriminal yöntemler ile yeni delillere ulaştı. Elde ettiği bilgileri tek tek değerlendiren ekip, yeni bilgilere ulaşmak sokaklarda da farklı kılıklarda personel görevlendirdi.
Kanalurfa.com 

Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.