banner2
Öne Çıkanlar Urfa haber Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Suruçlu Aileler Antepte barıştılar...


Yaklaşık 2.5 ay önce Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Ketgen Aşiretine mensup yakın akraba olan Bezek ve Cengiz aileleri arasında kazaen bir kişinin öldürülmesiyle kan davası başladı. Kan davası nedeniyle, Bezek ailesinden Müslüm Bezek ve Cengiz ailesinden de Davut Cengiz'i, aile büyükleri ve bazı siyasiler araya girerek barıştırdı. Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde başlayan ve Gaziantep'te barışla noktalanan kan davasının, Ezo Gelin Düğün Salonu'nda düzenlenen barış yemeğine, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Fehmi Şahin ile Ketgen aşiretine mensup çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan barış yemeğinde konuşan AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Fehmi Şahin, barışın önemine değindi. Şahin, "Burada toplanmamızın amacı, iki aile arasında zuhur eden tatsızlığı Allah'ın izni ile kardeşliğe bağlayıp birbirimizle kucaklaşmak" dedi.
Kardeşin kardeşe el kaldırmasının bile söz konusu olmadığını kaydeden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da, "Rabbimiz bizi kardeş ilan etmiş. Kardeşinde kardeşe el kaldırması bile söz konusu değil. Yine Peygamber Efendimiz, komşusu aç iken tok yatan bizden değildir diyor, bakın reddediyor. Açlığı bile kabul etmezken, düşmanlık zaten reddedilmiş. Bizi birbirimize bağlayan gerçekten bir çok bağ var. Başta Allahımız, bir kitabımız, Peygamberimiz, bir kıblemiz, bir memleketimiz, bir bayramımız, o kadar çok birler var ki bizi ayrışmaya değil daha çok birbirini sevmeye, kardeşliğe, birleştirmeye, yardımlaşmaya sevk ediyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, Ketgen Aşiretine mensup yakın akraba olan Müslüm Bezek ve Davut Cengiz'in tokalaşıp öpüşmesiyle kan davasına noktalandı ve barış yemeği yenildi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.