banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye

Suruç'a su gelmeden boğulmalara karşı önlem alınıyor

KANALA DEĞİL HAVUZA PROJESİ, SURUÇ İÇİN ÇALIŞIYOR
Suruç ovası yakında suyla tanışacak. Bu ayın sonuna doğru deneme suyu verilmesi planlanan Suruç’ta halk, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından sulama kanallarında suya girilmesi durumunda yaşanabilecek tehlikelere karşı halkı uyarılıyor.
(3) GÜNDE 10 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİYE YÜZ YÜZE EĞİTİM VERDİLER
Geçtiğimiz günlerde Kanala Değil Havuza Projesine hız veren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler, Suruç ilçe merkezinde ve köylerinde 3 günde 27 okulda eğitim verdi.
27 Mayıs 2014 Salı günü Suruç’ta bulunan sulama kanallarına deneme suyunun verilmesi sebebiyle ilkokul, ortaokul, lise ve kanala yakın tüm köy okullarında toplantı düzenleyerek eğitim aracı ile proje hakkında bilgilendirme yapan Toplum Destekli Polisler toplamda 10.262 öğrenciye yüz yüze eğitim verdi. Sulama kanallarına girilmemesi konusunda bilinçlendirilen öğrenciler, öğrendiklerini (5) günde (5) kişiye anlatma konusunda söz verdiler.


BÜTÜN KÖY OKULLARINA ULAŞILIYOR
Toplum Destekli Polisler, proje kapsamında sulama kanallarına yürüme mesafesindeki tüm köylere tek tek ulaşıyor. Köy okullarında verilen eğitimlere muhtarlar, imamlar, gençler ve kadınlar da davet ediliyor. Bir yandan bu eğitimler verilirken ses yayın aracı marifetiyle anonslar yapılarak sulama kanallarının tehlikeleri duyuruluyor. Köylüler ve çocuklar yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Emniyet Müdürlüğü yetkililerine defalarca teşekkür ediyorlar.
CUMA HUTBELERİNDE DE OKUNACAK  
Suruç Merkez ve köylerindeki camilerde görev yapan (160) imama Proje kapsamında eğitim verildi. Hacıosman Taziye Evinde verilen eğitimde sulama kanallarındaki ölümlerin engellenmesi adına yapılmakta olan çalışmalarla ilgili önemli bilgiler verildi. Halkın sulama kanallarına girilmemesi konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğinin altı çizildi.  Bu süreçte kendileri büyük bir manevi misyon düştüğü ifade edilerek imamlardan destek istenildi. Sunum sonrasında suyla ilk kez tanışacak olan Suruç halkının bilinçlendirilmesi konusunda ellerinden geleni en üst seviyede yapacaklarını ifade eden imamlar, insanı duyarlılıklarından dolayı Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler. Yapılan bilgilendirme sonrası imamlara Cuma hutbesinde okunmak üzere çoğaltılan metinler verildi. Hutbenin okunacağı hafta cami girişlerine asılmak üzere afiş ve cami cemaatine dağıtılmak üzere çok sayıda broşür de teslim edildi. 


KANALA GİRMEK ÖLÜMCÜL, YASAKTIR…
Proje kapsamında sulama kanallarının tehlikesini ilk bakışta anlatması amacıyla yaptırılan özel amaçlı büyük boy bir uyarı levhası ise Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Suruç’a getirildi. Uyarı levhasının çarşı merkezinde halkın rahatlıkla görebileceği bir noktaya asılması planlanıyor.
“KANALLARDA BALIK BİLE AVLANMIYORMUŞ, KIZIM SÖYLEDİ…”
 Suruç merkez ve köylerinde halkın, çocukların ve gençlerin bilinçlenmesi için yoğun bir çalışma yürüten Toplum Destekli Polislerin son uğrak yeri Suruç Yatılı Bölge Okulu oldu. Gerçekleştirilen eğitim sonrasında Okul Müdürü M.S.,  görevlilere özellikle teşekkür etti. İlkokul birinci sınıfa giden bir kızı olduğunu söyleyen Okul Müdürü M.S., “…kızım, sulama kanallarında değil yüzmenin, balık dahi avlamanın ne kadar tehlikeli bir iş olduğunu önceki akşam gelerek bize heyecanla anlattı. Gerçekten çok duygulandım. Ne kadar kutsal bir iş yaptığınızı sizlere ifade etmek istedim…” dedi.
    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polisler tarafından yaz tatiline kadar Suruç merkez ve köylerindeki tüm okullarda eğitim verilmesi planlanıyor. Geçtiğimiz yıl uygulandığı dönem içinde suda boğulma vakalarında yüzde 500 azalış tespit edilen Kanala Değil Havuza Projesinin, suyla ilk kez tanışacak Suruç’ta, halkı bilgilendirme ve bilinçlendirme yönüyle önemli sonuçlar doğuracağı değerlendiriliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.