banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Suruç tüneli ucunun görünmesine 1 kaldı

İşçi tulumu ve botları giyip baret takan Vali Güvenç ve beraberindekiler, raylı sistemle suyun verileceği tünellerde uzun süren yolculuğun ardından tünelleri kapsamlı olarak inceleme fırsatı buldu. Çalışmaların son sürat devam ettiği 17 kilometrelik tünelin 16. kilometresinde incelemelerde bulunan Vali Güvenç, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çalışma aşamalarını anlatan yetkiler Vali Güvenç’e 600 tonluk tünel açma makinesi ile ilgili olarak çalışma sistemi hakkında detaylı bilgi verdi.

 

Suruç Tünelinin 16 km’sinde açıklama yapan Vali Celalettin Güvenç, 17 km’lik Suruç tünelinde Vekiliyle, Bürokratıyla ortak bir çalışma ile sona yaklaştıklarını ifade ederek, “Bu tünellerden beklentimiz ümidimiz çok fazla Suruç’un kaderini değiştirecek bir proje, toplam 932 bin dekar arazimizi sulayacak, bereket getirecek ovaya, insanımızın yüzünü güldürecek bir proje. Özellikle 205 milyon TL’ye mal olacak proje için bize kaynak ayıran Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür  ediyorum. Öte yandan DSİ’nin Genel Müdüründen işçisine kadar tüm ekibine minnetlerimi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Şanlıurfa’ya mühendislik harikası olan tünellerle yatırım yapıldığını anlatan Vali Güvenç, kendisinin de Sulama Kanallarının çalışmalarından etkilendiğini ifade ederek, tünelin başlangıcından bulundukları konuma 1 saat 15 dakikada ulaşabildiklerini kaydetti. DSİ çalışanlarının Tünelleri ilmik ilmik, iğneyle kuyu kazar gibi hassasiyetle çalıştıklarını belirten Vali Güvenç, “Türk Mühendisimiz, müteahhitimiz, işçimiz emek veriyor. Gurur duymamak mümkün değil. Bakanımızın vaadi 12 ayın 12’sinde burayı hizmete açmaktı. Ancak bazı sıkıntılar oluştu. Çökmeler oluşmuş 600 tonluk bir makinenin çökmesinden bahsediyoruz yerin altında. Ama bunun üstesinden gelecek ekipmanımız, tekniğimiz olduğunu arkadaşlarımız ifade ettiler. Çalışıyorlar. Biz 12’ci aydan da önce yetiştirebilirsek Sayın Başbakanımız Şanlıurfa’mızı ziyaret edecek, Suruç’umuzu ziyaret edecek inşallah. Onun programında burayı yetiştirelim istiyoruz. Bizzat müjdeyi Başbakanımız versin arzu ediyoruz. Bunu deneyeceğiz, çalışacağız. Ama her şart altında büyük bir mutlulukla ifade ediyorum ki bu tüneller seneye Suruç ovasını sulamaya başlayacak. Bunun önünde bir engel kalmadı, bu güzel” dedi.

 

Önümüzdeki yıl Suruç ovasının suya kavuşacağını ve bundan büyük bir gurur duyduğunu anlatan Vali Güvenç, “Vatandaşlarımızın morale ihtiyacı var. Buradaki mühendislerimizin el emeğini göz nurunu görsünler. Gerçekten bir mühendislik harikası, 7 metre çapında 17 km uzunluğunda saniyede 90 metre küp su taşıyacak bir tünelden bahsediyoruz. Aşağı yukarı Kızılırmak kadar bir suyu Suruç Ovasına götüreceğiz. Gerçekten gurur duymamak mümkün değil. Hayırlı uğurlu olsun ufak tefek aksamalar sıkıntılar oluyor. Bu gün yerinde görelim dedik geldiğimize de değdi. Bu tüneller Ülkemize, Urfa’mıza, Suruç’umuza gerçekten hayırlı olsun. Emek veren herkese dua edelim teşekkür edelim, takdir edelim. Hayırlı uğurlu olsun bereket getirsin inşallah” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ise yaklaşık 16’ıncı km yer aldıklarını söyleyerek, “ Sayın Başbakanımızın Şanlıurfa’ya sevdasının bir eseri olarak özellikle buraları görmek istediğini biliyoruz. Kamuoyuyla bunu paylaşıp özellikle de tünel bittiği zamanda hep beraber ve Sayın Başbakanımızın da katılacağı bir açılış programı yapacağız. Bu tüneli bir de yerinde görelim istedik. Çünkü bütün insanlar seferber olmuş bunun taahhüt edilen tarihe yetiştirilmesi adına çalışmalar devam ediyor. 20 gün öncesinde teknik bir aksama meydana gelmiş gelip bunu yerinde gördük. Bir aylık bir aksama olmuş olabilir. Ama şimdiden Suruç’un kaderini yeniden tayin edecek olan ve su eşittir hayat bağlamında Suruç’a yeni bir hayat kazandıracak olan Sulama Tünelimiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz ise, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 15 bin 867 metrede tünel açma makinesiyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. DSİ 15. Bölge Müdürü Gündüz, 02 Ağustos 2013 tarihinde tünel açma makinesinin çalışmaları esnasında 110 cm’lik zemine oturma meydana geldiğini söyleyerek, “Enjeksiyon yapmak suretiyle boşlukları doldurup makinenin altını destekleyerek, tekrar tünel açma makinesini faal hale getirmeyi planladık. Çalışmaların bir hafta daha devam ederek Eylül ayı başı itibariyle makinemizi çalışır hale getirmeyi planlamış bulunuyoruz” dedi.

 

Tünelin tamamlanmasına 320 metrelik bir uzunluğun kaldığını ifade eden DSİ 15. Bölge Müdürü Gündüz, bu yıl içerisinde Suruç Tünelini bağlayacakları hedeflediklerini kaydederek verilen taahhüdü yerine getireceklerini belirtti.

 

Öte yandan Suruç Sulama Kanalı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Celalettin Güvenç’e Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, DSİ 15. Bölge Müdürü Numan Doğan Gündüz, İl Emniyet Müdürü Likoğlu, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İşkur İl Müdür Necdet Karasevda eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.