banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi göreve hızlı başladı

İlçede görev yapan mahalle ve köy muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda bir araya gelen Kaymakam Çiftçi muhtarlarla durum değerlendirmesi yaparak görüş alış verişinde bulundu.

İlçede Kaymakamın olmayışı nedeniyle oluşan bir boşluğun hissedildiğini belirten Kaymakam Abdullah Çiftçi belli bir plan çerçevesinde süratle hareket edip ilçedeki problemleri imkanlar çerçevesinde ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Köylerdeki devletin temsilcileri olarak muhtarlara da çok iş düştüğünü kaydeden Kaymakam Çiftçi, yeni çıkan Büyükşehir Belediye Yasası ile birlikte köy muhtarlıklarının mahalle statüsüne geçmesiyle Büyükşehir belediyesi hizmet alanına gireceğini, Özel idareler ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin kapanacağını ifade ederek kısıtlı yedi aylık bir zamanın bulunduğunu bu sürenin en iyi şekilde kullanılması gerektiğini belirtti.


Kaymakam Abdullah Çiftçi konuşmasında “Suruç’ta kaymakamsızlıktan dolayı 2 yıldır bir zaman kaybı yaşandı. Her ne kadar daire amirlerimiz her biri kendi dairesini en iyi şekilde temsil etse dahi Kaymakamlık makamı devleti temsil etme bakımından farklı bir makam boş kalmasının eksikliği hissediliyor. Taleplerin yukarıya iletilmesi konusunda kısmi sıkıntılar yaşanmış olabilir bizler elimizden geldiğince sizin taleplerinizi ve görüşlerimizi yukarıya ileteceğiz. Özel İdarenin ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin yürürlüğünü sürdürdüğü süreyi en iyi şekilde kullanacağız. Taleplerimizi yüksek sesle dillendirip ihtiyacımız olan kaynakları elde ederek ilçemizdeki problemlerini muhtarlarımızın da desteğiyle çözüme kavuşturma gayretinde olacağız” dedi.

Soru cevap şeklinde yapılan toplantıya Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Daire amirleri köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.