banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Suruç çadırkentte sütler ortaya saçıldı

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteciler için Atmanek köyü yakınlarında bulunan Süleymanşah Dostluk Parkında kurulan AFAD çadırlarının güvenlik gerekçesiyle boşaltılmasının ardından söz konusu çadır kentte çok sayıda hazır süt kolisinin geride bırakıldığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan mülteciler için getirilen hazır süt kolilerinin üzerinde palet tanımlama etiketinde tüm bilgiler yer alıyor.

Boşaltılan çadırların içerisinde ve çadırların arasındaki boş alanlara saçılmış sütlerin kullanma tarihinin ise henüz geçmediği görülürken bu sütlerin neden ortalığa atıldığı ise bilinmiyor. Suruç ilçesinde yüzbinlerce mülteci, kendilerine uzanacak bir yardım elini beklerken mülteciler için gönderilen bu sütlerin ortalığa bırakılması dikkat çekti.

Uzun zamandır çadır kent bölgesinde sıcak ortamda kaldığı için bozulduğu tahmin edilen sütlerin bozuk olduğu için mi yoksa unutulduğu için mi bırakıldığı ise henüz bilinmiyor. Sütlerin gelişigüzel ortalığa saçılması çadır kent boşaltılırken gerekli kontroller yapılmadı mı sorusunu akla getirdi.

Söz konusu çadırlarda bırakılan süt ve benzeri eşyaların güvenlik zafiyetinden yararlanan kişilerce alındığı görülürken kimin geride bıraktığı belli olmayan bu sütlerin bazı art niyetli kişilerce çalınarak satıldığı da iddia edildi. (Osman Gülebak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.