banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

 Ceylanpınar Belediye Başkanlığını ziyaret eden Doğa Derneği Güneydoğu Bölge sorumlusu İ.Turan Çetin, Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya nesli tükenmekte olan “Sürmeli Kız Kuşu” hakkında bilgiler vererek koruma altına alınmalarını istedi.

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ise ziyaretlerinden ve bilgilendirmelerinden dolayı İ. Turan Çetin’e teşekkür ederek Ceylanpınarlılara Sürmeli Kız Kuşunu tanıtacaklarını ve bu göçmen kuşları koruma altına alacaklarını söyledi.

Belediye başkanı Atilla, İlçenin giriş ve çıkışında bulunan noktalara Ceylanpınar'ı simgeleyen Ceylan ve Sürmeli Kızkuşu’nun büyük tablolar içerisinde resimlerinin yapılacağını kayderek "Sürmeli Kız Kuşu'da artık Ceylanpınar'ın simgesi olacak." dedi.

Doğa Derneği Güneydoğu bölge sorumlusu Çetin ise Ceylanpınar’da yaklaşık 1 ay konaklayan Sürmeli Kız Kuşunun, başta Şanlıurfalılar olmak üzere Ceylanpınarlıların da sahiplenmesini arzu ettiğini belirti.

Türkiye genelinde yapılan incelemeler sonucunda birçok Sürmeli Kız Kuşu göç ederek Ceylanpınar’ın farklı bölgelerinde önemli doğa alanlarında konakladığı belirlendi. (Mustafa Kaynak-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.