banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Şurkav’ın Yemek Kitabına Tepki

Bir ekip tarafından hazırlandığı ve Şanlıurfa yemek kültürünün tanıtıldığı kitap; Şurkav tarafından hazırlanmış ve baskıya alınmış.

Kitaba tepki gösteren bir kısım Urfalılar Sosyal medya üzerinden/ Facebook ta “Unutulmaz Urfa Yemekleri diye” bir grup kurarak buradan kitap ve yemekler hakkında görüşlerini dile getiriyorlar.

Kitaba sert tepki gösteren bazı Urfalılar; "yemek konusunda eski Urfa ailelerine danışılmadığını da dile getirdiler ve yemek tarfilerinin çoğunun yanlış olduğunu savundular."

Ayrıca, kitapta, kitabın hazırlanmasında ki heyet içerisinde olduğunu belirten kişiler arasında ismi geçen ‘Ayşe Açanal’da bir açıklamada; Şurkav vakfının hazırladığı Dünyanın en eski mutfağı Şanlıurfa yemek kitabında katkısı ve bilgisi olmadığı halde isimin geçmesine tepki gösterdi.   "Şurkav'ın hazırladığı Dünyanın En Eski Mutfağı adlı yemek kitabında, bu kitaba katkıda bulunanlar arasında benim adımın da geçtiğini, arkadaşlarımın bana gönderdiği mesajlardan öğrenmiş bulunmaktayım.

 

Adını bile duymadığım, hazırlanmasında hiçbir katkımın bulunmadığı bir kitabı hazırlayanlar arasında ismimin geçmesi beni son derece üzmüştür. Listeden adımın çıkarılmasını basın aracılığıyla ilgililerden derhal talep ediyorum. Ayrıca bilgim dışı böyle bir işlevi yapan kişileri kınıyorum ve hukuki yollara başvuracağımın da bilinmesini isterim. “dedi.

Haber; Mehmet Emin KUŞ /balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.