banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Suriye'ye insani yardım için kapı açıldı

Yapımı tamamlanan 100 yataklı Akçakale Devlet Hastanesinin açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik Akçakale Sınır Kapısı’nı insani yardımlar için açtıklarını ifade ettiler.

“Akçakale misafirperverliğini yerine getirdi”

Akçakale Gümrük Kapısından Suriye’ye yardımların gideceğini söyleyen Vali İzzettin Küçük, "Suriye'den Türkiye'ye gelen Suriyelilerin büyük yükünü çeken yerlerden birisi de Akçakale ilçemiz. Akçakale halkı bu misafirperverliğini hakkıyla yerine getirdi. Akçakale Gümrük Kapımız insani yardımlar için açıldı. Karşıya insani yardım göndereceğiz. Bunun manası şu;  Bu çerçevede bir ticaret olacak ama önümüzdeki zaman diliminde bu uygulamaya bakarak Akçakale'nin büyük bir isteği olan tamamen ticarete açılması hususu da gerçekleşecek diye tahmin ediyorum." İfadelerini kullandı.

“Komşu ülkemizle ticari ilişkilerimizi sürdürürüz”

Daha sonra Akçakale Gümrük Kapısı açılışına değinen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik ise, "Bu kadar komşu ülkeden insanlar geldi, Şanlıurfalılar sıkıntı da yaşadı ama biz ev sahipliğini yapmazsak kim yapacaktı. Biz görevimizi yaptık bundan sonra hem kamplarda, hem de oluşturulacak tampon bölgelerde birbirimizi rahatsız etmeyecek şekilde kardeşlerimizi buralara yerleştireceğiz inşallah.” şeklinde konuştu. 

Konuşmasının devamında Suriye tarafında devlet bazında resmi bir muhatap olmadığı için sadece insani yardımların karşıya taşınabileceğini ifade eden Çelik, “Akçakale Gümrük Kapısı karşıda muhatap olmadığı için devlet olmadığı için nasıl çalışacaksınız. Böyle olunca bu dönemde Akçakalelilere bu yanlışı yapamayız anlayışıyla kapıyı insani yardımlar için açtık. İnşallah kısa sürede orada muhatap oluşur, kapımızı güzelce yaparız ve komşu ülkemizle ticari ilişkilerimizi daha aleni bir şekilde sürdürürüz." dedi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.