banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Suriye'ye insani yardım gönderildi

Şanlıurfa’da birçok Sivil Toplum Kuruluşu (STK) tarafından oluşan İnsani Yardım Platformu, Suriyelilere yardım göndermeye devam ediyor. Bu kapsamda Suriye sınırları içerisine gönderilmek üzere içerisinde un ve kuru gıda bulunan iki tane insani yardım TIR’ı hazırlandı.

Yardım TIR’larının gönderilmesi için program düzenlendi. Programa; Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, İnsani yardım platformu başkanı Osman Gerem ve birçok platform üyesi katıldı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşu olarak; Suriye’deki iç savaştan dolayı yiyecek bulamayan Suriye halkına dört yıldır Suriye’ye insani yardım gönderdiklerini belirten İnsani Yardım Platformu Şanlıurfa Başkanı Osman Gerem, “ Bugünde Mazlum Suriye halkına 202. Ve 203 tırlarımızı gönderiyoruz. Bunun yanında Şanlıurfa merkezde ve İlçelerde ikamet eden, çadır kentin içinde ve dışında yaşayan Suriyeli kardeşlerimize de, beş yüzün üzerinde İnsani yardım TIR’ı ulaştırdık.  Her Ramazanda olduğu gibi bu yılda Türkiye turuna başladık. Amacımız Ramazan’ın bereketi kardeşlerimizin sofrasında hissedilsin.“ dedi.

Yardım TIR’larını gönderme programına katılan Demirkol ise uzun süredir yaşanan savaştan dolayı ülkemize yerleşen Suriyelilere karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Bu yardımların devam etmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.