banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Suriyelilere, engellilerden En anlamlı Yardım VİDEO



Vali Celalettin Güvenç’e Karaköprü belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve daire amirleri eşlik etti.

İŞKUR destekleriyle Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği tarafından projelendirilen Tekstil Atölyesinde 20 engelli kursiyerin 50 günlük süre zarfında ürettiği 555 adet çocuk tekstil ürünü Suriyeli çocuklara yardım kapsamında Vali Güvenç’e teslim edildi. Tekstil Atölyesini gezen Vali Güvenç, kursiyerlerle sohbet ederek, üretilen tekstil ürünlerini inceledi.

Vali Güvenç, merkezin kurulmasına destek veren Karaköprü Belediyesine ve başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ederek başladığı konuşmasını “Burada daha önce program yaptık, hep beraber geldik. Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneğimize, onun üyelerine teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Hani engel tanımayanlar deniyor ya bunlar engel tanımayan, hayata küsmeyen kardeşlerimiz. Dimdik ayaktalar, üretiyorlar, çalışıyorlar, mücadele ediyor ve hayatı anlamlı kılmaya çalışıyorlar” şeklinde sürdürdü.

Atölyede İŞKUR İl Müdürlüğü’nün meslek edindirme kursunun devam ettiğini belirten Vali Güvenç, kursiyerlere 20 TL’lik günlük harçlık verildiğine de dikkat çekerek; “Bu hanım kızlarımız burada hayata küsmeden 30 günde dikiş-nakış-biçkiyi öğrendiler. Bir jest yaparak bu kurs kapsamında 550 tane Suriyeli çocuğa verilmek üzere giysi ürettiler. Bu üretimi yapanlar bu işitme ve bedensel engelli çocuklarımız, kardeşlerimiz. Biz de bu çok anlamlı yardım için buradayız. Onları onurlandırmak için buradayız, yanlarında olduğumuzu belirtmek için buradayız. İnşallah bu çocuklarımızı bunlardan sonra tekstil fabrikalarında işe başlatacağız” dedi.

Vali Güvenç, “Allah insanı çok farklı yaratmış. İnsan her türlü şartta ayakta kalabilir, sabrederse zafere ulaşır, her türlü şarta adapte olabilir. Önemli olan birbirimize destek olabilmektir, ümidimizi inancımızı yitirmemektir. Bu anlamda biz de engellilerimizin yanındayız, emrindeyiz. Hep beraber hayatı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.  

Şanlıurfa Omurilik Felçlileri İstihdam Derneği Başkanı Habip Polat ise tekstil atölyesinde İşkur İl Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğünün projesi kapsamında yaklaşık üç ay önce kursu başlattıklarını belirterek, “Engelli arkadaşlarımızla birlikte 50 günlük bir süre zarfında 555 adet çocuk giyimi üretildi. Arkadaşlarımızın emeğini onların huzurunda Sayın Valimize teslim edeceğiz. Suriye’deki kardeşlerimize, arkadaşlarımıza engelli arkadaşlarımızın yaptığı bu ürünleri göndereceğiz. Bize fırsat verilirse emin olun daha fazla üretim yaparız. Çalışmalarımızı daha çok geliştirebiliriz. Biz ilk defa bedensel ve konuşma, duyma engelli arkadaşlarımızı bir arada topladık ve çalıştırdık. Bu herkesin cesaret edemeyeceği ve yapamayacağı bir iş. Çünkü zıt olan hiç anlaşamayacak olan iki grup ama gerçekten burada o grupların emeğinin karşılığını aldık” dedi.

Açıklamaların ardından Vali Celalettin Güvenç, engellilerin ürettiği giyim malzemelerini Suriye İnsani Yardım Platformuna vermek üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na gönderdi.

Öte yandan programın ardından kursiyerler ve dernek üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Vali Güvenç, dernekte yer alan atölyeyi gezdi. Vali Güvenç daha sonra, derneğin toplantı salonunda dernek üyeleri ile sohbet etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.