banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Balıklıgöl MHP

Suriyeli sığınmacıların sorunları masaya yatırıldı

Şanlıurfa’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli ve UNICEF çalışanları arasında Suriyelilere yönelik tamamlanan aile eğitim programının durum değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Suriyeli misafirler ile ilgili sorunlar ve bu sorunlar ışığında kısa, orta ve uzun vadeli çözüm önerileriyle ilgili düşünceler aktarıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 11 personeli tarafından, Kobani’den Suruç’a gelen Suriyeli misafirlere aile eğitim programı verildi. Yaklaşık bir hafta süren eğitim 50 köyde uygulandı.

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, yapılan toplantıda çok önemli görüş alışverişleri ve çalışmaların yapıldığını söyleyerek  “Kamu kurum ve kuruluşları ile STK’ların işbirliği içerisinde çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa son derece hamiyetperver ve yardımsever bir kent ve bugüne kadar kentin bu özelliği nedeniyle Suriyeli misafirlerimizin barınmasında, iaşesinde ve diğer ihtiyaçlarında herhangi bir sorun yaşanmadı.” dedi.

Demirkol, “Bu çalışmalardaki amacımız, gerek ilimize gelmiş bulunan Suriyeli misafirlerimizin yerleşim birimlerini tespit etmek ve gerekse de bugüne kadar yapılan yardımlardan ne kadar istifade edilmiş ve hangi ihtiyaçlarının bulunduğunu belirleyerek ilgili birimlere rapor etmektir. Bu doğrultuda hazırlanacak raporumuz başta kriz merkezi olmak üzere yetkili birimlerle zaman zaman paylaşılacak ayrıca alan taramaları ile sonuçları gözlemlenecek.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.