banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Suriyeli Sığınmacı Şanlıurfa Şifa Buldu

Şanlıurfa’daki çadırkentte kalan Halepli 53 yaşındaki Muhammed Acac’ın ilk ziyaretçisi de Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç oldu.

Vali Celalettin Güvenç’i karşısında görünce gözleri dolan sığınmacı, Vali Güvenç ve tüm yetkililere teşekkür etti.

Muhammed Acac’ın durumu hakkında Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyatı gerçekleştiren Kalp Opr. Dr. Cüneyt Şelli Vali Güvenç’e bilgi verdi. 3 damarı değişen Acac’ın oğluyla da ilgilen Vali Güvenç, ailenin kendisinden bir isteğinin olup olmadığını sorduktan sonra buradan ayrıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç Suriye’de bir insanlık dramının yaşandığını ifade ederek, “O dram devam ediyor maalesef. Esed kendi halkını bombalıyor, dünden beri de Halep’i bombalıyor. Kabul edilmez bir insanlık ayıbı bir trajedi yaşanıyor. Türkiye’de her zaman olduğu gibi komşularına kardeşlerine sahip çıkıyor. Şu an 36 binin üzerinde Suriyeli mülteci kardeşimizi, insanımızı Türkiye’de misafir ediyoruz”  dedi.

Ceylanpınar’da bulunan mülteci kampında da 13 bini aşkın sığınmacıyı barındırdıklarını anlatan Vali Celalettin Güvenç, “Akçakale’de bir tane de inşa ediyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Orada sağlık sahra hastanemiz var, sağlık ekiplerimiz var ama ileri tetkik gerekenleri de derhal sevk ediyoruz. Böyle bir hastamızın da başındayız şu anda. Kalp krizi geçiren kalbinden rahatsız olan bu Suriyeli kardeşimizi, hemen 500 yataklı hastanemize aldırdık. Cüneyt Şelli kalp operatörümüz sağ olsun anında müdahale etti. 3 damarını değiştirerek gördüğünüz gibi sağlığına kavuşturdu. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Biz kendimize yakışanı yapıyoruz. Biz insanlık görevimizi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ama inanıyorum ki bu zulüm komşu topraklarında bitecek. Orada da barış ve kardeşlik tesis edilecektir. Bu örnekten hareketle de ülkemizin kıymetini bilmemiz gerektiğinin altını bir kere daha çiziyorum. Çok şükür ne kadar çok mesafe aldığımızı görüyoruz. Allah Suriye de ki insanlara yardım etsin Suriye’ye de barış gelsin” şeklinde konuştu.

Vali Güvenç konuşmasının ardından hastanede tedavi gören diğer hastaları da ziyaret ederken, hasta yakınlarıyla görüşüp geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öte yandan Vali Celalettin Güvenç’e ziyareti esnasında, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.