banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Öğrenci

Suriyeli öğrencilere ayakkabı yardımı yapıldı

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) tarafından Berçem Mahallesinde Suriye müfredatına göre eğitim veren El Bünyan okulundaki 50 öğrenciye ayakkabı yardımı yapıldı.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Suriyeli çocukların gelecekte ülkelerine dönme umuduyla burada kendi kültürlerinde ve dillerinde eğitim gördüklerini belirterek, Federasyon olarak ayakkabıları olmayan 50 öğrenciye ayakkabı yardımında bulunduklarını söyledi.

Okulun donanım olarak yetersiz olduğunu belirten Öter, “Devlet burada onlara bir okul tahsis etmiş. Bu okul şu anda Kızıltepe’de bulunan Suriyeli kardeşlerimiz için yeterli donanımda değil, yetersizdir. Binin üzerinde öğrenci var. Burada öğretmenlerimizden aldığımız bilgilere göre yer sıkıntısı var ulaşımda biraz sıkıntıları vardır.” dedi.

Suriyeli öğrencilerin ayakkabı, giyim ve barınma olarak ciddi sıkıntı ve zorluklar yaşadıklarını aktaran Öter, “Dikkatimizi ilk çeken bazı öğrencilerimizin ayakkabılarının bu kışta giyilmeyecek durumda olması yönetim kurulu arkadaşlarımızla bir durum değerlendirmesi yaptık ve ayakkabıları olmayan yırtık olan bu kışta giyilemeyecek durumda olan öğrencilerimiz için ayakkabı aldık. Bugün onlara dağıttık. Bu insanlar burada zor durumdadır. Gönülleri kırıktır. İhtiyaçları vardır burada toplumun duyarlılığını sadece Mardin Kızıltepe değil bütün Türkiye’deki insanlarımızın dikkatini çekmek için yaptık. Buradaki Suriyeli vatandaşlar gerçekten zor durumdadır hem giyimden hem yiyecekten ihtiyaçları vardır. Kalemden tutun birçok yaşam malzemelerine ihtiyaçları vardır. Kimin elinden ne gelirse yapılsın.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunan Öter, “Biz buradan Milli Eğitim Bakanlığımıza çağrıda bulunuyoruz. Suriyeli insanlar burada çocuklarını okutmak istiyorlar. Onlara yeterli donanımda okul ortamı derslikler tahsis etsin. Burada onları evlerine taşımak için servisleri yeterli hale getirsinler. Halkımızdan ricamız çağrımız budur; bu insanlarımıza sahip çıkalım.” ifadelerini kullandı.

Okulun Müdür Yardımcısı Abdulnasır Abdullah ise Federasyon yetkililerine yardımlarından dolayı teşekkür ederek, Devletin kendilerine daha fazla yardımcı olmalarını talep etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.